Kurbantepe Yağmur Duası Menetler Camii’nde yapılacak - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kurbantepe Yağmur Duası Menetler Camii’nde yapılacak

kurban tepe 12

Batı Trakya’da dokuz yılda bir Menetler ve Değirmendere köylülerinin düzenlendiği Kurbantepe Yağmur Duası etkinliği için 13 Nisan Cumartesi günü hazırlıklar başladı.

Menetler-Değirmendere halkı, dokuz yılda bir düzenlenen Kurbantepe Yağmur Duası’na bütün Batı Trakyalıları davet etmişti.

Rodop iline bağlı Menetler (Skaloma) ve Değirmendere (Darmeni) köyleri arasında bulunan Kurbantepe’de, geleneksel olarak her 9 yılda bir yağmur duası yapılıyor. En son 2010 yılında yapılan etkilik, bu yıl 14 Nisan 2019 Pazar günü düzenlenecek.

Yağmur ve kötü hava şartları nedeniyle “Kurbantepe Yağmur Duası” 9 yılda bir yapılan tepede değil, Menetler Köyü Camii’nde yapılacak.

Bölgedeki inanca göre, Menetler köyünün her 9 yılda bir suyu kesilip kıtlık oluştuktan sonra, Kurbantepe’den sesler gelip, kurban zamanının geldiği anlaşılırmış. Kurbanlar kesildikten sonra ise yine 9 yıl yolunca bolluk yaşanırmış.

Bölge halkında, kurban kesilmemesi durumunda başlarına kötü işler geleceğine ve Azınlıkça’nın aktardığına göre yine kıtlık yaşanacağına dair inanç hakim.

kurban tepe 11

İki köy halkı tarafından hazırlanan davetiye ise şöyle:

DAVETİYE

Menetler-Değirmendere halkının ortaklaşa 9 yılda bir düzenledikleri geleneksel “KURBANTEPE YAĞMUR DUASI”na Kadın-Erkek tüm Batı Trakya Müslüman Türk Halkı davetlidir.

Teşrifleriniz iki köy halkını onurlandıracaktır.

Menetler-Değirmendere Halkı

Tarih: 14 Nisan 2019 Pazar

Saat: 11.00

Yer: Kurbantepe (Menetler-Değirmendere arası) – azınlıkça

Fotoğraf: Hasan Hasanoğlu
Fotoğraf: Muammer Mustafa

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.