Bulgaristan’da çıktı, Batı Trakya kuş gribi için teyakkuza geçti - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Bulgaristan’da çıktı, Batı Trakya kuş gribi için teyakkuza geçti

Bulgaristan’da çıktı, Batı Trakya kuş gribi için teyakkuza geçti

Batı Trakya’nın da içinde yer aldığı Doğu Makedonya-Trakya Eyaleti veterinerlik birimleri kuş gribi konusunda teyakkuza geçti.

Kuş gribiyle ilgili gözleri Bulgaristan’a çeviren yetkililer, komşu ülkede son dönemde ardı ardına yaşanan kuş gribi vakaları karşısında endişeli. Kuş gribi özellikle de kümes hayvanları çiftlikleri için büyük tehlike arz ediyor. Zira, grip vakasının görüldüğü çiftliklerde bütün hayvanların itlaf edilmesi gerekiyor.

Doğu Makedonya-Trakya Eyaleti veterinerlik dairesi yetkilileri bölgedeki çiftliklerde rutin kontroller gerçekleştiriyor. Azınlıkça’nın aktardığına göre Veterinerlik Dairesi Müdürü Ahilleas Sahpatzidis “Kuş gribi durmak bilmedi, zaman zaman AB üyesi ülkelerde ortaya çıkıyor. Çok şükür ki son dönemde bizde görülmedi ve bu dönemde Yunanistan’da yok”.

Sahpatzidis, komşu Bulgaristan’da görülen vakaların da ülkenin Romanya sınırlarında yani Doğu Makedonya-Trakya Eyaleti’nden çok uzakta olması yetkilileri bir nebze rahatlatsa da, yine hazırlıklı olmak gerektiğini belirtiyor.

Ahilleas Sahpatzidis Bulgaristan’a sıkça giden vatandaşların hayvan çiftliklerinden uzak durmasını tavsiye ederken, Yunanistan-Bulgaristan sınırında hayvan çiftlikleri bulunan Yunan vatandaşlarının da gerekli önlemleri almasını tavsiye ediyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et