Batı Trakya’da köpeklerin öldürdüğü kadın profesör davasında şok gelişme - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya’da köpeklerin öldürdüğü kadın profesör davasında şok gelişme

Batı Trakya’da köpeklerin öldürdüğü kadın profesör davasında şok gelişme

Batı Trakya’da Rodop iline bağlı Maronya’da köpekler tarafından parçalanmış halde ölü bulunan 62 yaşındaki İngiliz Prof. Celia Hollingworth’ün davası görüşüldü.

Duruşma 21 Mart Perşembe günü görüşülürken, sanık sandalyesinde İngiliz profesörün ölü bulunduğu arsanın sahibi vardı. İhmal suretiyle adam öldürmekten suçlanan sanığa atfedilen suçlar arasında arsadaki köpekleri beslememe, köpekleri belirli bir alan kısıtlamama gibi suçlamalar yer alıyor.

Zira, köpeklerin ilk aşamada kadın profesörü kovaladığı ve ikinci aşamada ısırdığı iddia edilirken, talihsiz kadının ölüm nedeni ise hala bir muamma.

Savunma makamı ise bahse konu köpekler için yaptırılan DNA testleri sonrası, bu hayvanların kadının ölümüyle alakası olmadığının ortaya çıktığını ve kadının başka hayvanların saldırısı sonucu öldüğünü iddia ediyor.

Her halükarda duruşma 2020 yılı ocak ayına ertelendi. Duruşmanın ertelenmesine gerekçe olarak ise profesörün 90 yaşındaki annesi ile 60 yaşındaki erkek kardeşinin ifadelerinin alınmamaları gösterildi. Öte yandan, acılı ailenin bu konuda dava açmayı istemedikleri biliniyor.

Profesörün köpekler tarafından öldürüldüğünü biz bilsek de resmî mahkeme sonucuyla yakın gelecekte öğrenebilmemiz pek mümkün görünmüyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et