Yeni Zelanda’da Müslümanların cenazeleri ailelere teslim edilmeye başladı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yeni Zelanda’da Müslümanların cenazeleri ailelere teslim edilmeye başladı

yeni zelanda 2928

Yeni Zelanda’daki iki camiye yönelik terör katliamı dünyayı derinden etkiledi. Cenazeler ailelere teslim edilmeye başlandı.

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, henüz az sayıda cenazenin ailelerine teslim edilebileceğini, Çarşamba günü sürecin tamamlanmasını beklediklerini söyledi.

50. kişinin cenazesi, pazar sabahı El Nur Camii’de bulundu.

34 yaralının hastanede tedavisi sürüyor. 12’si hâlâ yoğun bakımda. Auckland’deki bir hastaneye gönderilen dört yaşındaki bir kızın da durumunun kritik olduğu belirtiliyor.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre, ölenlerin yaş aralığı 3 ile 77 arasında değişiyor.

Kurbanların kimi bölgede yerleşik olanları kimi ise Mısır ve Fiji’den gelmiş. Camide aynı aileden hayatını kaybeden iki kişi de var: Bir baba ve oğlu.

Bölgede yaşayanlar, Pazar sabahı Christchurch kentindeki El Nur Camii yakınlarına çiçek bırakarak kurbanları andı.

Saldırılarda El Nur Camii’de 42 kişi hayatını kaybetti. Yedi kişi Linwood Mescidi’nde öldürüldü, bir kişi ise hastaneye kaldırıldıktan sonra hayatını kaybetti.

Kurbanların yakınları ve yaralılar için oluşturulan bağış fonlarında iki gün içinde 2 milyon 200 bin dolar, yani yaklaşık 13 milyon TL toplandı.

Cenazelerin tesliminin çarşamba günü bitmesi bekleniyor. Bölge sakinleri camilerin yakınların çiçek bırakırken, 50 kişinin öldüğü saldırı sonrası güvenlik önlemleri de artırılıyor.

Görüntülerin canlı yayınlandığı Facebook, saldırının ardından dünya genelinde paylaşılan görüntülerin tümünün silineceğini açıkladı.

İki camiye yapılan saldırı sonrası 3 kişi gözaltına alındı, ardından gözaltına alınanlardan biri, saldırılarla bağlantısı olmadığı gerekçesiyle serbest bırakıldı. Biri de başka bir suç şüphesi gerekçesiyle yargılanıyor.

Saldırıyı sosyal medyada canlı yayınladığı ve bir manifesto hazırladığı belirtilen 28 yaşındaki Brenton Tarrant, Cumartesi günü mahkemeye çıkarak gözaltı süresi 5 Nisan’a kadar uzatıldı.

Soruşturma sürüyor.

HABERİ KAYNAĞINDAN OKUYUN

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.