Eyalet Başkanlığı’ndaki beyefendiler, sivrisineklere karşı ilaçlama ne oldu? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Eyalet Başkanlığı’ndaki beyefendiler, sivrisineklere karşı ilaçlama ne oldu?

Eyalet Başkanlığı’ndaki beyefendiler, sivrisineklere karşı ilaçlama ne oldu?

Batı Trakya’nın da içinde yer aldığı Doğu Makedonya-Trakya Eyaleti’nde sivrisineklerle mücadele kapsamında ilaçlama çalışmalarının başlamaması beraberinde eleştirileri de getiriyor.

İskeçe’deki yerel xanthitimes haber sitesinde Aleksandros Pavlikianos imzasıyla dile getirilen eleştiride, Hristos Metios Başkanlığı’ndaki eyalet yönetimine sesleniliyor.

“Eyalet Başkanlığı’ndaki beyefendiler, sivrisineklere karşı havadan ilaçlamalar ne oldu? Herhangi bir hazırlık yapıldı mı? Başlayacak mı? Bu yıl sivrisinekler bizi yiyecek ve sahil şeridindeki dükkanlar kaderine mi ağlayacak?” sorularının yöneltildiği yazı şöyle devam ediyor:

“Eyalet Başkanlığı’ndan bu konuda birilerinin bizi bilgilendirmesini samimiyetle rica ediyoruz. Havadan ilaçlama çalışmalarının başlaması konusunun seçim öncesi vaat olmamasını umuyoruz. Sivrisineklerle mücadelenin uygulamaya geçmesini umuyo,ruz çünkü bu noktada “yapacağız, edeceğiz” olmuyor. Aksi takdirde yaz boyunca sivrisineklerle arkadaşlık edeceğiz ve artık buna kim dayanabilirse. Not: Siyasiler gidiyor, ancak sivrisinekler kalıyor”.

Biz de aynı soruyu Hristos Metios’un listesinde yer alan başta halihazırda Eyalet Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan Tarkan Multaza ve Katrancı olmak üzere yönetimde yer alan diğer azınlık üyesi eyalet meclis üyelerine soruyoruz: Çalışmalar başladı mı, başlayacak mı, ne zaman başlayacak yoksa bu yaz da bizi sivrisinekler mi yiyecek?

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et