Gümülcine’de bu sefer de okul kaloriferleri yakıtsız kaldı, öğrenciler mağdur - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine’de bu sefer de okul kaloriferleri yakıtsız kaldı, öğrenciler mağdur

Gümülcine’de bu sefer de okul kaloriferleri yakıtsız kaldı, öğrenciler mağdur

Gümülcine’de (Komotini) ısınma sorunu yaşayan 1. Devlet Meslek Lisesi öğrencileri boykot eylemi gerçekleştirdi.

Azınlıkça’nın yerel Hronos gazetesinden aktardığı bilgilere göre 1. Devlet Meslek Lisesi (EPAL), Gece Meslek Lisesi ve laboratuarların birlikte yer aldığı okul binalarında geçen hafta Perşembe akşamından beri ısınma akaryakıtı (gaz/mazot) kalmadı.

Okul ve belediye binalarına ısınma akaryakıtı tedariki ise Gümülcine Belediyesi’nin yetkili olduğu bir konu. Ancak hatırlanacağı üzere geçen hafta Gümülcine belediye binası bile ısınma sorunu yaşamıştı. Belediye yönetimi ise okul ve belediye binalarının gaz tedarikini üstlenen yüklenici firmayı mesul görüyor.

Geçen hafta yapılan olağanüstü belediye meclis toplantısında, yüklenici firmaya gerek belediyenin sorumluluğu altındaki binalara (okul v.s.) gerekse de belediye araçlarına 20 bin litre akaryakıt temin etmesi için Cuma gününe kadar mühlet verilmişti.

Ancak okul ve belediye binalarına ısınma akaryakıtı tedarik edilmedi ve konunun Salı günü yapılacak olağanüstü belediye meclis toplantısında yeniden görüşülmesi bekleniyor.

Hronos gazetesi ise, ısınma sorununun sadece 1. EPAL ile sınırlı kalmadığını ve Gümülcine’deki daha birçok okulda görüldüğünü yazıyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.