Batı Trakya’nın dağları elmas mı dolu? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya’nın dağları elmas mı dolu?

elmas

Batı Trakya’nın da içinde yer aldığı Yunanistan’ın kuzey kısmındaki elmas bölgelerinin Kazakistan’ın meşhur Kökşetav elmas bölgesindeki rezervlerden bile daha büyük olma iddiaları dolanıyor.

Bugüne kadar yapılan bilimsel araştırmalara göre, Selanik’ten Doğu Makedonya-Trakya Eyaleti’ne bağlı Drama ve Batı Trakya’nın Evros iline kadar dağlık bölgelerde büyük elmas alanları bulunduğu iddia ediliyor.

Atina Kapodistriako Üniversitesi Jeoloji Profesörü Dimitris Kostopoulos ise, kuzey Yunanistan’daki elmas bölgelerinin Kazakistan’ın Kökşetav elmas bölgelerinden bile daha büyük olabileceği iddiasını savunanlardan.

Ancak Prof. Kostopoulos, Batı Trakya’nın da içinde yer aldığı kuzey Yunanistan’da henüz keşfedilemeyen elmasların değerli taş olarak kullanılamayacağını vurgularken, her halükarda bu elmasların henüz değerlendirilememiş olmasının “yazık” olduğunu söylüyor.

Zira bölgede bulunan elmasların sanayi ve elektrik alanında rahatlıkla kullanılabileceğini kaydeden profesör “Belki bölgede kalitesi daha iyi olan elmaslar da olabilir. Bu ihtimal dışı değil. Ancak ben değerli elmas konusunda o kadar da iyimser değilim, çünkü olmuş olsaydı, bulurduk” diyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.