EFET’ten bir tabak için daha uyarı: Kullanmayın - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

EFET’ten bir tabak için daha uyarı: Kullanmayın

EFET’ten bir tabak için daha uyarı: Kullanmayın

Geçtiğimiz günlerde Jumbo’da satılan bir çocuk tabağının piyasadan çekilmesine karar veren Yunanistan Ortak Gıda Denetim Kurumu (EFET), bir tabak hakkında daha tüketicileri uyardı.

Üzerinde Star Wars resmi bulunan “Lot No 1115” parti numaralı Çin’de üretilen ve Jumbo A.Ş.’de satılan plastik çocuk yemek tabaklarının laboratuar ölçümlerinin sonuçları belli oldu.

Sonuçlarda, Azınlıkça’nın aktardığına göre melaminden yapılma bu tabaklardan yiyeceklere geçen melamin oranının yasalarca öngörülen orandan daha yüksek olduğu görüldü. Böylece, tabağın öngörülen standartlara göre tasarlanmadığı bu nedenle de insan sağlığını tehlikeye sokabilecek durumlara yol açabileceği ortaya çıktı.

EFET, Jumbo’dan bahse konu tabağı piyasadan çekmesini istedi. Tabağı satın alan tüketicilerin de bahse konu tabakları kullanmamaları rica edildi.

EFET, kısa bir süre önce ise üzerinde Disney Frozen resmi bulunan “Lot No 0716” parti numaralı ve “Item No 6115010” kod numaralı Çin’de üretilen ve Jumbo A.Ş.’de satılan plastik çocuk yemek tabaklarının piyasadan çekilmesine karar vermişti.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.