Avrupa’nın en fakirleri arasında Yunanistan’dan Batı Trakya var: Yerel siyasetçiler halkı kandırıyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Avrupa’nın en fakirleri arasında Yunanistan’dan Batı Trakya var: Yerel siyasetçiler halkı kandırıyor

Avrupa’nın en fakirleri arasında Yunanistan’dan Batı Trakya var: Yerel siyasetçiler halkı kandırıyor

Avrupa İstatistik Kurumu (Eurostat) tarafından kamuoyuyla paylaşılan verilere göre Batı Trakya Avrupa’nın en fakir bölgeleri arasında yer aldı.

2017 yılında Yunanistan’ın 12 eyaletinde kişi başına düşen gayrisafi yurtiçi hasıla (GSYH) Avrupa ortalamasının %75’inin altında kaldı. 2017 yılında en fakir Avrupa bölgesi Bulgaristan’da (%31) görülürken, en zengin bölge ise kişi başına düşen GSYH’nin Avrupa ortalamasının %626’sına tekabül ettiği Londra oldu.

Yunanistan’da ise Avrupa ortalamasının %75’ini aşan tek eyalet, Azınlıkça’nın aktardığına göre başkent Atina’nın içinde yer aldığı Attiki (%91) oldu.

Yunanistan’da kişi başına en düşük GSYH’nin Avrupa ortalamasının %46’sına tekabül eden bir GSYH’ye sahip olan Batı Trakya’nın da içinde yer aldığı Doğu Makedonya-Trakya Eyaleti’nde olduğu görüldü. Doğu Makedonya-Trakya Eyaleti’ni sırasıyla %48 ile Epir (İpiros) ve Kuzey Ege, %49 ile Batı Yunanistan, %52 ile Tesalya ve %53 ile Merkez Makedonya eyaletleri izledi.

Attiki’den sonra en zengin eyaletleri ise turizmin yoğun olduğu Güney Ege (%72) ve İyonya Adaları (%62) eyaletleri olduğu görüldü.

Batı Trakya’nın da içinde yer aldığı Doğu Makedonya-Trakya Eyaleti ise Avrupa’nın en fakir 11’inci bölgesi konumundayken, en fakir 20 bölge arasında Yunanistan’dan ayrıca Epir (13), Kuzey Ege (14) ve Batı Makedonya (17) eyaletleri de yer aldı. En fakir 20 bölge arasında Bulgaristan’dan 5, Macaristan’dan 4, Polonya’dan 3, Romanya’dan 2 eyaletin bulunduğu görüldü.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.