Gümülcine’de ailesinden aldıkları 4 yaşındaki kızı çocuğunu mağdur ettiler - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine’de ailesinden aldıkları 4 yaşındaki kızı çocuğunu mağdur ettiler

Gümülcine’de ailesinden aldıkları 4 yaşındaki kızı çocuğunu mağdur ettiler

Gümülcine’de (Komotini) ailesinden velayeti alınan 4 yaşındaki kız çocuğunun talihsiz macerası, hastanelerdeki sorunları da bir kez daha gün yüzüne çıkardı.

Bilindiği üzere şiddet gören veya bakımı ihmal edilen çocukların velayetleri savcılık kararıyla ailelerinden alınabiliyor ve bu çocuklar önce gerekli muayenelerin yapılması için hastanelere daha sonra da sağlık durumlarına göre ilgili çocuk esirgeme kurumuna gönderiliyor.

Gümülcineli 4 yaşındaki küçük kız çocuğunun da Gümülcine Devlet Hastanesindeki muayeneleri 12 Şubat 2019 tarihinde tamamlanırken, çocuğun savcılık kararı doğrultusunda Atina’daki bir kuruma sevk edilmesi gerekiyordu.

Ancak, Gümülcine Hastanesi Rodop Savcılığı’na yaptığı bilgilendirmede “bütçedeki kaynak eksikliği nedeniyle çocuğun sevkinin mümkün olmadığını ve bahse konu harcamanın hastanenin yetkisinde olmadığını ve dolayısıyla yasal olmadığını” bildirdi. Azınlıkça’nın yerel Hronos gazetesinden aktardığı bilgilere göre, bunun üzerine küçük kız iki gün daha hastanede kalmak zorunda kaldı. Ne var ki H1N1 virüsü vakası nedeniyle 4 yaşındaki çocuk Pediatri Kliniği’nden Kulak-Boğaz-Burun Kliniği’ne sevk edildi. Burada bulunan diğer küçük çocukların arasında kalmak zorunda kalan küçük kız çocuğu hastalandı.

Bu arada ise Rodop Savcılığı’nın devreye girmesiyle kaynak sorunu çözüldü ve çocuğun nakil masraflarını Doğu Makedonya-Trakya Eyalet Başkanlığı üstlendi. Tarihler 14 Şubat Perşembe gününü gösterdiğinde küçük çocuğun sabah 08.30 Dedeağaç-Atina uçağıyla Atina’ya götürülmesi bekleniyordu. Ancak Azınlıkça’nın yerel Hronos’tan aktardığına göre hastalanan küçük kızda yüksek ateş görülünce, 4 yaşındaki çocuk 13 Şubat Çarşamba günü Gümülcine Hastanesi Pediatri Kliniği’ne sevk edildi ve sağlık durumu gece saatlerinde daha da ağırlaştı ve Atina’ya gönderilemedi.

Bu gelişme üzerine küçük çocuğun Atina’da sevk edileceği kurumun başkanı, başta Sağlık Bakanı Andreas Ksanthos olmak üzere birçok kuruma hitap eden bir mektup kaleme alarak bu olayı dile getirerek, küçük çocuğun “eski kamu memuru zihniyetiyle nakledilmesi” sorununa bir çözüm bulunmasını talep etti.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.