Batı Trakya’da herkes grip aşısı için kuyruk oldu - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya’da herkes grip aşısı için kuyruk oldu

Batı Trakya’da herkes grip aşısı için kuyruk oldu

Dedeağaç (Alexandroupoli) Üniversite Hastanesindeki üç grip vakası sonrası Batı Trakya’nın Evros ilindeki vatandaşlar grip aşısı için eczanelere akın etmeye başladı.

Son günlerde grip nedeniyle artan ölümler sonrası grip aşısı yaptırmak isteyen çok sayıda Evroslu, Azınlıkça’nın aktardığına göre eczanelerden elleri boş dönüyor. Evros Eczacılar Birliği Başkanı Anastasios Terzis “Grip aşısı dönemi Ekim-Kasım aylarıydı. Artık aşı yok. Grip aşısı yaptırmaları gereken dönemde yaptırmadılar, şimdi ise paniklediler” değerlendirmesinde bulundu.

Eczanelerde az sayıda grip aşısı kaldığı ifade edilirken, yeni parti ilaçların Mart ayı başlarında teslim alınacağı kaydediliyor. Ancak bir kişi şimdi bile grip aşısı yaptırsa, aşının etkisini göstermesi yaklaşık 15 gün alıyor.

Terzis ise küçük büyük herkesin aşı istediğine dikkat çekerken “Herkes aşıyı istiyor. Hatta hiçbir sağlık sorunu yaşamayan ve aşı yaptırmaması gereken gençler bile istiyor. Son bir aydır panik söz konusu, kış aylarında güneş kremi istemek gibi bir durumla karşı karşıyayız” diyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.