Bu iş için para alıyorsunuz, Batı Trakya’da halkı aydınlatın: Neler oluyor? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Bu iş için para alıyorsunuz, Batı Trakya’da halkı aydınlatın: Neler oluyor?

azınlıkça

Emekli Psikiyatrist İbram Onsunoğlu Yunanistan Parlamentosu’nda ülke anayasası ile ilgili önemli değişiklikler yapılırken azınlık mileltvekillerinin Batı Trakya’da kimseyi bilgilendirmemelerini eleştirdi.

Yunan anayasasında hangi kritik değişiklikler olduğu ve bu değişiklikler arasında Batı Trakya’daki azınlığı özel olarak ilgilendiren bir değişiklik olup olmadığı konusunda susan azınlık milletvekillerine çağrıda bulunan Onsunoğlu kendilerini halka karşı açıklama yaparak yaşananları açıklamaya ve vatandaşlara hizmet vermeye çağırdı.

Batı Trakya’da vatandaşı bilgilendirmek ve halka hizmet etmek için milletvekili seçildiklerini hatırlatan Onsunoğlu, buna rağmen parlametoda yaşanan ve ülkeyi derinden etkileyecek gelişmeler hakkında halkı aydınlatmayan milletvekillerinin bu bilgilendirmeyi yapmak için devlet tarafından ödendiğini vurguladı.

Emekli Psikiyatrist İbram Onsonuoğlu’nun Batı Trakya’dan azınlık milletvekillerine görevlerini hatırlattığı çağrısı şöyle:

Yunan anayasasında çok sayıda değişiklikler yapılıyor. Öngörülen yönteme göre Mecliste ilk oylama yapıldı ve SİRİZA Hükümetinin önerdiği tüm değişiklikler Meclisten geçti. Bir ay sonra aynı değişiklik önerileri hakkında ikinci oylama yapılacak.

Azınlık, bilgilenmek ve aydınlanmak istiyor. Bunu biz amatör gazetecilerden beklemeyin. Bilgilendirmeyi milletvekillerindenn bekliyoruz. Onların görevi. Bu konuda her çeşit olanak ellerinin altında, böyle işler için seçildiler, böyle işler için ödeniyorlar. Danışmanları var, sekreterleri var, partileri var, her şey gözlerinin önünde cereyan ediyor.

Soruyoruz: Anayasada hangi değişiklikler oluyor? Bunlar siyasî yaşamı nasıl etkileyecek? Azınlığı özel olarak ilgilendiren değişiklik var mı? Örneğin 3üncü maddedeki revizyonla Yunanistan laik bir devlet oluyor mu?…

Bu ve bu gibi sorulara azınlık milletvekillerinden yanıt bekliyoruz.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et