Batı Trakya’yı iflaslar kasıp kavurdu - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya’yı iflaslar kasıp kavurdu

Batı Trakya’yı iflaslar kasıp kavurdu

Yunanistan’da ekonomik kriz ve memorandumlar dönemi Batı Trakya’da da onlarca şirket ve işletmenin iflasına yol açtı.

Mali krizle boğuşan Yunanistan’ın Batı Trakya bölgesinde birçok sanayi işletmesi ya kapanmak zorunda kaldı ya da yeni sahiplerinin eline geçti, ki birçok kez yeni bir alanda faaliyet göstermeye başladı. Ancak bu büyük firmalar dışında, onlarca küçük veya kişisel işletme de kepenk indirme zorunda kaldı ya da en kötüsü iflas etti.

İflaslar kasıp kavurdu

Trakya İstinaf Mahkemesi’nin istatistiki verilerine göre 2009-2017 yılları arasında bölgedeki 92 işletme iflas etti. En çok iflasın yaşandığı yıl olarak ise 2011 yılı dikkat çekiyor. 2009 ve 2010 yıllarında 17 ve 12 işletme iflas ederken, 2011 yılında iflas ilan eden işletmelerinin sayısının 23’e tırmandığı görülüyor.

Ancak belirtmekte fayda var, bu rakamlara yüksek vergi v.s. gibi nedenlerden kapanmak zorunda kalan işletmeler dahil değil.

2013 yılından sonra iflas eden işletme sayısının yavaş yavaş azalmaya başladığı görülürken, en son 2017 yılında Trakya İstinaf mahkemesine iflas başvurusu yapan işletme sayısı 2’ye düştü. Azınlıkça’nın aktardığına göre Batı Trakya’da 2016’da 4, 2015’te ise 5 şirketin iflas ettiği görüldü.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.