Gümülcine Belediye yönetimi Küçükköy’ü de perişan etti - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Belediye yönetimi Küçükköy’ü de perişan etti

Gümülcine Belediye yönetimi Küçükköy’ü de perişan etti

Evlerinin önündeki yollar 12 yıldır asfaltsız olan Gümülcine Belediyesi’ne bağlı Küçükköy (Kosmio) sakinleri tepkilerini dile getiriyorlar.

Köy sakinlerinin, şikayetlerin ve tepkilerin arttığı bir dönemde yerel seçimde tekrar aday olamayacağını açıklayan Gümülcine Belediye Başkanı Yorgos Petridis’e hitaben kaleme alınan ve yerel Hronos gazetesinin yer verdiği mektubun başlığı “Protesto, bezginlik ve umutsuzluk açık mektubu” başlığını taşıyor. Köyde yaşayan üç ailenin imza attığı mektupta, Küçükköy sakinleri 12 yıldır evlerinin önünden geçen yola asfalt atılmadığını, ve araçlarının zarar görmemesi için çakıl atılması talebinin karşılanmadığını dile getiriyorlar. Azınlıkça’nın aktardığına göre 200 metrelik yolun çukur, su ve çamur dolu olduğu belirtiliyor.

Köylülerin şikayetleri arasında foseptik çukurları da yer alıyor. 5 yıldır Gümülcine Su İşleri İdaresi’nin Küçükköy’ü kanalizasyon çalışması dışında bıraktığı belirtilen mektupta, foseptik çukurlarını boşaltmak için her defasında 60 euro para ödediklerini dile getiriyor.

Gümülcine Belediye yönetimi Küçükköy’ü de perişan etti

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.