Gümülcine Medrese-i Hayriye’deki boykota geçici ara: Okul pazartesi açılıyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Medrese-i Hayriye’deki boykota geçici ara: Okul pazartesi açılıyor

gumulcine medrese i hayriye 322019

Gümülcine Medrese-i Hayriye öğrenci ve velilerinin Türkçe ve İslam derslerini kaldıran SYRIZA hükümetine karşı iki aydır sürdürdüğü okul kapatma boykot eyleminin geçici olarak askıya alındığı açıklandı.

Yapılan açıklamada, Yunanistan Eğitim Bakanı ile görüşme yapılacağı ve taleplerinin yine de karşılık görmemesi durumunda geçici olarak durdukları eylem sürecine yönelik ne yapılacağını tekrar değerlendirecekleri belirtildi.

Gümülcine Medrese-i Hayriye binasında 3 Şubat Pazar günü yapılan toplantıya öğrenci velileri ve öğrencileri, Yunan devletini temsilen yetkili Eğitim Sorumlusu, “Batı Trakya’da şeriatı kaldırana kadar mücadelemiz devam edecek” diyen SYRIZA Milletvekili Mustafa Mustafa, KİNAL Milletvekili İlhan Ahmet, Batı Trakya Azınlık Okulları Encümenler Birliği Başkanı ve ND partisinden aktif yerel siyasetçi Ercan Ahmet’in yanısıra Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı İbrahim Şerif katıldılar.

Toplantı sonrası öğrenci temsilcileri komitesi adıyla çıkarılan açıklama şöyle:

GÜMÜLCİNE MEDRESE-İ HAYRİYE ÖĞRENCİ TEMSİLCİLERİ KOMİTESİ

BASIN AÇIKLAMASI

Gümülcine Medrese-i Hayriye Öğrenci Temsilcileri Komitesi olarak 03.02.2019 Pazar günü saat 10:30’da Gümülcine Hayriye Medresesinde gerçekleştirdiğimiz toplantıda aşağıdaki kararlar alınmıştır.

Milletvekillerimizin Eğitim Araştırma ve Dinişleri Bakanıyla yaptıkları görüşmeler neticesinde haklı ve makul taleplerimizin çözümüne yönelik Eğitim Bakanıyla randevu kapatılmış olduğunu öğrenmiş bulunmaktayız. Bu gelişme üzerine yaptığımız müzakere sonucunda uzun süredir gerçekleştirdiğimiz eyleme ara verilmesi kararlaştırılmıştır.

Fakat bununla birlikte Eğitim Araştırma ve Dinişleri Bakanlığından okulumuzun ders programı ile ilgili haklı ve makul taleplerimize yönelik resmi cevabı ivedilikle beklediğimizi ve olası gelişmeler neticesinde eylemlerimizin sürecine yönelik karar vereceğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız.

Pazar, 3 Şubat 2019

İLGİLİ HABER

Mustafa Mustafa: Şeriat tamamen kaldırılana kadar mücadeleye devam edeceğiz!

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et