Tsipras Heybeliada Ruhban Okuluna gidiyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Tsipras Heybeliada Ruhban Okuluna gidiyor

Tsipras Heybeliada Ruhban Okuluna gidiyor

Patrik Bartholomeos Yunanistan Başbakanı Aleksis Tsipras’ın Ankara ziyaretinin akabinde İstanbul’a geçerek Heybeliada’da Ruhban Okulu’nu ziyaret edeceğini açıkladı.

Patrik Bartholomeos sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu ayın en sevindirici olaylarından bir tanesi, Heybeliada Ruhban Okulu’nda Ag. Triada Manastırı’nın kurucusu İstanbul Patriği Kutsal Fotios’u anacağımız gün Yunanistan Başbakanı Aleksis Tsipras bizi ziyaret edecektir. Tsipras Salı günü, Türkiye Cumhuriyeti Başkanı sayın Erdoğan’ın resmi davetlisi olarak Ankara’da hazır bulunacak”

Bartholomeos ayrıca “Çarşamba günü Heybeliada’da bir arada olacağımız Başbakan Tsipras ile ortak sorunlarımızı görüşeceğiz, Kutsal Fotios için yapılacak törenere katılacak ve umuyoruz ki Yunan Başbakanının bu ziyareti Yunanistan ile Türkiye ilişkilerinin her iki tarafın iyiliği için gelişmesine kararlı bir şekilde katkı sağlayacaktır. Yunan Başbakanının Ekümenik Patriğe yapacağı ziyaretin bu kez Fener’de değil de Heybeliada’da gerçekleşecek olması da özel sembolik bir anlam taşıyor. Haksız yere kapatılışının üzerinden neredeyse yarım asır geçen Heybeliada Ruhban Okulu’nunun yeniden faaliyete geçmesini ne kadar istediğimizi ve ne kadar ihtiyacımız olduğunu herkes biliyor” ifadelerini kullandı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.