Gümülcine’de 323 kişi köpek saldırılarında hastanelik oldu - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine’de 323 kişi köpek saldırılarında hastanelik oldu

Gümülcine’de 323 kişi köpek saldırılarında hastanelik oldu

Gümülcine’de (Komotini) 2018 yılında tam tamına 323 kişinin yürürken sokak köpeklerinin saldırısı sonrası hastanenin acil servisine başvurduğu ortaya çıktı!

Gümülcine Belediye Meclisi’nde muhalefet kanadında yer alan “Spartakos” listesi, belediyedeki sokak köpekleri saldırılarının bilançosunu yayınladı. “Hastaneye yaptığımız ve artık geleneksel hale gelen başvurumuz sonrası Gümülcine’de insanlar ile başıboş köpekler arasındaki ‘savaşın’ 2018’de de devam ettiğini öğrendik” ifadeleriyle başlayan açıklamada “2018 yılında Gümülcine Devlet Hastanesi tarafından kayıt altına alınan sokak köpeği saldırısı/ısırması vakalarının 323 (2017’de 324) olarak kayıtlara geçtiğini ve şehir içindeki vakaların ise 255’ten 281’e yükseldiği” not düşüldü.

Azınlıkça’nın aktardığına göre “Isırılan ve hastaneye giden yüzlerce vatandaştan bahsediyoruz, hiç gitmeyenler ise ayrı!” ifadelerine yer verilen açıklamada “Şehir için planlarını açıklayan belediye başkan adaylarının, günlük yaşantının en önemli sorununu görmezden gelmesi ise inanılmaz” denildi.

“Belediyenin, vatandaşların aleyhine olan bu duruma tahammül ettiğini ve sözde iyileştirmeler masalı sattığını” kaydeden Spartakos Listesi “Bazı sözüm ona hayvan severler ise şehirde sayısız sokak hayvanıyla birlikte yaşamayı dayatıyor, vatandaşlar ise onların tepkilerinden korkarak çoğu kez sessiz kalıyor, Bakanlık da hayvanların idaresine yönelik batı idare modelini yasalaştırmayı reddediyor. Son dört yılda gerekli inisiyatifleri üstlenen (ve birçok iftiraya maruz kalan) Spartakos dışında hiç kimse bu konuya müdahil olmak istemiyor” denildi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et