Tsipras İstanbul yolcusu: Erdoğan ile görüşecek - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Tsipras İstanbul yolcusu: Erdoğan ile görüşecek

Tsipras İstanbul yolcusu: Erdoğan ile görüşecek

Başbakan Aleksis Tsipras’ın 5 Şubat tarihinde Türkiye’ye resmi ziyaret düzenlemesi bekleniyor.

Türkiye ziyaret tarihinin birkaç güne netleşmesi beklenirken, Yunanistan Başbakan Tsipras önümüzdeki hafta İstanbul’da Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ile bir araya gelecek.

Geçtiğimiz sene New York’da Eylül ayında yapılan BM toplantısı kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Tsipras’ı Türkiye’ye davet etmişti.

İstanbul’da gerçekleşecek görüşmede ikili konulara ve doğalgaz aramaları nedeniyle gerginlik yaşanan Kıbrıs konusuna odaklanılması bekleniyor.

Türkiye ziyareti öncesi 5. Avrupa Birliği Üyesi Güney Avrupa Ülkeleri Zirvesi’nde konuşan Başbakan Tsipras “Türkiye ile olan ilişkilerin karşılıklı saygıya ve uluslararası hukuka saygıya dayanması gerekiyor” dedi.

Tsipras konuşmasında ayrıca “Gelecek hafta İstanbul’da olacağım ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşeceğim. Kendi düşüncelerimin yanı sıra, kendisine bugünkü toplantının atmosferini ve 7 ülkenin de gerek her ülkenin Türkiye ile olan gerekse de Avrupa Birliği’nin Türkiye ile olan ilişkilerinin karşılıklı saygı ve uluslararası hukuka saygıya dayanması konusunda mutabık olduğunu aktaracağım” ifadelerini kullandı.

Son günlerde yeniden gündeme gelen Kıbrıs sorununa da değinen Yunanistan Başbakanı Tsipras “Hepimiz Kıbrıs’ta sürdürülebilir bir çözümü destekliyoruz. Bu çözüm ne garantörleri ne de işgal güçlerini içeren bir çözüm olabilir. Bu çözüm tüm Kıbrıs halkının, Kıbrıslı Rumların da Kıbrıslı Türklerin de, yararına bir çözüm olmalı” yorumunda bulundu.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et