Emekli maaşlarına geriye dönük 340 evro ödeme! Detaylar bu haberde - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Emekli maaşlarına geriye dönük 340 evro ödeme! Detaylar bu haberde

Emekli maaşlarına geriye dönük 340 evro ödeme! Detaylar bu haberde

Yunanistan’da, IKA ve OAEE (eski TEBE) emeklilerinin maaşlarına her ay 340 evro’ya kadar geriye dönük (anadromika) ödeme ilave edilmesi bekleniyor.

Emekli maaşlarının yeniden hesaplanması sonrası hak ettiği maaşı almadığı tespit edilen emeklilere her ay geriye dönük (anadromika) olarak 170 ile 340 euro arası ek para ödeneceği kaydedildi.

Ancak, Azınlıkça’nın Eleftheros Tipos gazetesinden aktardığına göre, emeklilerin bu parayı alabilmeleri için özel sektör emeklilerin EFKA kurumuna, kamu emeklilerinin ise Hazine’ye yeni bir başvuru yapmaları gerekecek.

Emekliler yapacakları başvuruda, yapılan hesaplamalarda 2012 yılında yapılan ve Danıştay tarafından anayasaya aykırı olduğu tespit edilen kesintilere yer verilmediği için 2019 Ocak ayı maaş bordrosuna karşı çıktıklarını belirtmeleri gerekiyor. İkinci olarak, kendilerine ödenen farkın eski ve yeni emekli maaş kıyaslanarak hesaplandığını ve 2018 yılı sonuna kadar yapılan yasadışı kesintilerin bu farka dahil edilmediğini belirtmeleri gerekiyor.

Gazete “eğer hükümet yapılan kesintilerin anayasaya aykırılığına uyum sağlamış olsaydı, emeklilerin aldıkları maaşlar daha yüksek olacaktı ve yeniden yapılan hesaplama sonrası da daha yüksek bir meblağ ödenecekti” yorumunu düşüyor ve ekliyor “2019 yılındaki emeklilere yönelik geriye dönük ödemeler, hükümetin ödemesi gerektiği halde ödemediği ancak yüksek mahkemelerin kararıyla çıkan ödemelerdir”.

İLGİLİ HABER

Önemli: Emeklilik yaş sınırları değişiyor

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.