Dostlar bozuştu: Kammenos ANEL’in hükümetten ayrılacağını açıkladı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dostlar bozuştu: Kammenos ANEL’in hükümetten ayrılacağını açıkladı

Kammenos Tsipras 19328

‘Makedonya’ isim sorunu hükümeti sonunda çatırdattı. Yunanistan Milli Savunma Bakanı ve koalisyon ortağı ANEL Partisi Genel Başkanı Panos Kammenos SYRIZA ile sürdürdükleri koalisyon hükümetinden ayrılacaklarını açıkladı.

Kammenos, Başbakanı Aleksis Tsipras ile bugün yaklaşık yarım saatlik görüşmesinin ardından Başbakanlık ofisi önünde gazetecilerin önünde açıklama yaptı.

Kammenos, SYRIZA ile yaklaşık döt yıl boyunca “milli birlik hükümetinde” yer alarak Yunanistan’ı memorandumlardan çıkardıklarını söyledi ve “Makedonya’nın ismi konusunda bu iş birliğinin devam edemeyeceğini Başbakana söyledim. Hükümette kalamayız.” ifadelerini kullandı.

Kammenos ayrıca Milli Savunma Bakanlığı görevini de bıraktığını açıkladı. Kammenos açıklamasında “Binlerce kişinin can verdiği Makedonya isminin konusu koltuğumu bırakmamama müsade etmiyor” dedi.

Başbakan Tsipras’a bugüne kadar sürdürdükleri iş birliği için teşekkür ettiğini söyleyen Kammenos “ANEL hükümetten ayrılıyor.” dedi.

Gazetecilerin hükümeti güvenoyu verip vermeyeceğine dair sorusunu ise cevapsız bıraktı ve sadece “sakin olun” demekle yetindi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et