Moria’da mülteci kadınlar korkudan altlarına bez bağlıyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Moria’da mülteci kadınlar korkudan altlarına bez bağlıyor

moria kampi 1

Lesvos (Midilli) adasında bulunan Moria kampındaki mülteci kadınlar, Ahval’de yer alan habere göre, tecavüze uğramamak için geceleri altlarına bez bağlıyor.

Britanya merkezli Oxfam adlı sivil toplum kuruluşu tarafından hazırlanan raporda Yunanistan’ın Moria Mülteci Kampı’ndaki bu büyük soruna dikkat çekilirken, Avrupa Birliği’ne (AB) Yunanistan’ın en büyük mülteci merkezindeki yaşam koşullarıyla ilgili yoğun eleştiriler yapılıyor.

Daha bundan birkaç gün önce yine aynı mülteci kampında, Yunanistan’da sıcaklıkların sıfırın altına düştüğü Salı günü kötü hava şartları nedeniyle ölü olarak bulunmuştu.

Oxfam tarafından yayınlanan ve bir bölümüne İngiliz Guardian gazetesinde yer verilen “Vulnerable and Abandoned” (Savunmasız ve Terk Edilmişler) başlıklı rapor, Yunan yetkililerinin yaklaşık 5 bin kişinin yaşadığı kampta acilen yardıma muhtaç mültecileri tespit etmekteki yetersizliğini ortaya koyuyor.

“Hamile kadınlar ve yeni doğmuş bebekli anneler çadırlarda yatıyor. Yanlış bir şekilde yetişkin olarak kaydedilen refakatçisiz çocuklar ise gözaltında tutuluyor” ifadelerine yer verilen raporda ilginç bir detay dikkat çekiyor.

Öte yandan rapora göre kampta kalan kadınlar, tecavüze uğrama riski olduğu için geceleri tuvalete gitmemek amacıyla yatarken altlarına bez bağlıyor.

Oxfam’a konuşan 36 yaşındaki Kamerunlu bir kadın her gün mülteci kampında çok sayıda insanın saldırıya maruz kaldığını ifade ederken “Eşi olmayan kadınların bulunduğu etrafı çitle sarılı bir alanda yaşıyorum ancak gece saat 11.00’den sonra kapı açık. Bekçi olmadığı için de isteyen girebiliyor. Güvenlik bizim için büyük bir sorun” diyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et