Neden oldu? Gümülcine’deki patlama niçin oldu? İşte ilk bulgular - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Neden oldu? Gümülcine’deki patlama niçin oldu? İşte ilk bulgular

Neden oldu? Gümülcine’deki patlama niçin oldu? İşte ilk bulgular

Gümülcine’de (Komotini) dün patlamanın yaşandığı tüpçü dükkanın sahibi yaralanarak kaldırıldığı Gümülcine Hastanesinden Selanik’e sevk edildi.

10 Ocak 2019 Perşembe günü Gümülcine’de Eski Cami’den şehir merkezine giden yol üzerinde bulunan tüpçü dükkanında patlama gerçekleşmiş ve tüplerin patlaması sonrası çıkan yangında dükkan tamamen yanmıştı. Azınlıkça’nın aktardığına göre ilk aşamada yangını söndürmeye çalışan dükkanın 41 yaşındaki sahibi ise vücudunda ve yüzünde oluşan yanıklarla hayati tehlikesi bulunmadan Gümülcine Devlet Hastanesine sevk edilmişti.

Tüpçü dükkanının sahibinin tedavisine Selanik’teki Papanikolaou Hastanesin’de devam edileceği öğrenilirken, 41 yaşındaki esnafın yüzünde ve kollarında ikinci derece yanık oluştuğu kaydedildi.

Patlamalar niçin oldu?

Herkesin merak ettiği soru ise dünkü patlamaların neden kaynaklandığıydı. İlk değerlendirmeler küçük bir tüpte kaçak olduğu ve 41 yaşındaki dükkan sahibinin elinde alev aldığı yönünde. Patlamalar yaşanmaya başlamadan önce kendini dükkanın dışına atmayı başaran Gümülcineli esnaf dün ölümden kurtuldu.

Öte yandan dükkanda bulunan büyük tüplerin de patlamadan önce yangının itfaiye ekiplerince zamanında kontrol altına alınmasıyla büyük bir facianın eşiğinden dönüldüğü değerlendirmesi yapılıyor.

İLGİLİ HABER

Gümülcine’nin merkezinde patlama

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et