Kepçe Türkiye’ye iade ediliyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kepçe Türkiye’ye iade ediliyor

Kepçe Türkiye’ye iade ediliyor

Yunanistan’ın Evros bölgesinde Yunan sınırlarına giren kepçe operatörünün davası bugün Evros’un Kumçiftliği kasabasında (Kumçiftliği) görüşüldü.

Yunanistan tarafına geçtiği gerekçesiyle gözaltına alınan ve daha sonra serbest bırakılan kepçe operatörü Musa Alerik hakkında 8 Ocak Salı günü görüşülen davada istinaf mahkemesi tarafından da beraat kararı verildi. Azınlıkça’nın aktardığına göre mahkeme ayrıca, el konulan kepçenin de Edirne Belediyesi’ne iade edilmesine hükmetti.

Mahkeme Edirne Belediyesi bünyesinde çalışan memurun Yunanistan’a kasıtlı olarak yasadışı yollardan girdiğine dair şüphelerin olmadığı gerekçesiyle Alerik’in istinaf mahkemesinde beraatına karar verildi.

Hatırlanacağı üzere 2 Mayıs 2018 tarihinde Yunan topraklarına geçen kepçe operatörü, yanlışlıkla sınırı geçtiğini savunmuş ancak gözaltına alınarak çıkarıldığı mahkeme tarafından üç yıl tehirli olmak üzere 5 ay hapis cezasına ve 1.500 euro para cezasına çarptırılmış ve iki gün sonra Türkiye’ye geri dönmüştü.

Dava daha sonra istinaf mahkemesine taşınırken, 8 Ocak 2019 Salı günü yapılan duruşmaya pasaportu olmadığı gerekçesiyle vinç operatörü Alerik katılmadı. Ancak bir mesai arkadaşı ve Edirne Belediyesi’nde kepçe operatörünün bağlı olduğu dairenin müdürü şahitlik yaptı. Her iki şahit de, Alerik’in Yunanistan’a geçmesi için herhangi bir nedenin olmadığını ve çalışkan bir memur olduğunu beyan etti.

İstinaf mahkemesi Alerik’in beraatı dışında, Yunanistan tarafından el konulan kepçenin de Türkiye’ye iade edilmesine hükmetti.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et