Gümülcine’de telefonla dolandırıcılık yapan çete yakalandı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine’de telefonla dolandırıcılık yapan çete yakalandı

Gümülcine’de telefonla dolandırıcılık yapan çete yakalandı

Gümülcine’de (Komotini) telefonla dolandırıcılık yapan çete polis tarafından çökertildi.

18 Aralık tarihinde Gümülcine polisinin Atina ve İraklio polisiyle işbirliği çerçevesinde yaptığı operasyonla dolandırıcılık çetesinin 39 yaşındaki kadın lideri ile 65 yaşındaki suç ortağı yakalandı. Yaşları 30 ile 51 arasında değişen 10 kişinin daha kimliği tespit edildi.

Suç örgütü hakkında hazırlanan iddianamede suç örgütü kurma ve üye olma, dolandırıcılık, dolandırıcılık girişimi gibi suçlamalara yer verildi.

2016 yılından bu yana faaliyet gösteren çetenin 40 dolandırıcılık vakasına imza atarak 71.980 euro para koparttığı belirlenirken, toplamda ise 232 girişimde bulunduğu tespit edildi.

39 yaşındaki çete lideri kadının Yunanistan’ın farklı kentlerindeki esnaf (araç bayii, otel, eczane v.s.) ile telefonla iletişime geçtiği ve kendisinin o bölgede aynı meslekten birinin eşi veya kızı gibi tanıttığı kaydedildi. Daha sonra komşu bir şehirdeki hastanede bulunduğunu karşı tarafa anlatan dolandırıcının, bir önceki gece bir yakınını kaybettikleri ve cenaze masrafları için acilen paraya ihtiyaç olunduğu bahanesiyle telefonun diğer ucundaki kişi dolandırmaya çalıştığı tespit edildi.

Karşı tarafı ikna edince de parayı teslim alması için birilerini göndereceğini söyleyen kadının, asla bankaya para yatırılmasını kabul etmediği belirlendi. Daha sonra teslim alınan paraların ise çoğu kez çete üyesi taksiciler aracılığıyla veya iz kaybettirmek için araya başka taksiciler sokulup komisyon verilerek önce Atina’da 65 yaşındaki çete üyesine ulaştırıldığı, oradan da paketlenip kurye şirketi ile Girit’e gönderildiği ve oradan da 39 yaşındaki kadının eline ulaştırıldığı kaydedildi.

Tutuklanan iki şahsın evine yapılan baskında 39.820 evro para, 10 adet cep telefonu, 4 adet laptop ve bir hard disk ele geçirildi. Polis diğer çete üyeleriyle ilgili de çalışmalarını sürdürüyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.