Mustafa Orhan: Gençlerimiz 3 aylık işler için yurtdışına gitti - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Mustafa Orhan: Gençlerimiz 3 aylık işler için yurtdışına gitti

Mustafa Orhan: Gençlerimiz 3 aylık işler için yurtdışına gitti

Rodop iline bağlı Ircan (Arisvi) köyünden Mustafa Orhan sebze üretiyor ve mahsullerini satarak geçimini sağlıyor.

Halk pazarlarında ürettiği sebzelerini satan Batı Trakyalı tarım üreticisi, ERT Komotini radyosundan Maria Nikolau’ya yaptığı ve azınlıkça’nın Türkçeye çevirdiği açıklamalarında “Benim ürünlerim saf ve temiz” diyor. Geride kalan yılın oldukça zorlu bir yıl olduğuna dikkat çeken Mustafa Orhan “Üretim iyi gitmedi. Ancak bu yıl da geçecek. Zorluklar bütün çiftçiler için geçerli” ifadelerini kullanıyor.

Bu dönem ıspanak, lahana, brokoli, havuç gibi kış sebzeleri üreten Mustafa Orhan “Kış sebzeleri biraz daha iyi. İlk başta biraz zorluk yaşadık ancak ilk yağmurların düşmesiyle şimdi üretim iyi gidiyor” dedi.

Son yıllarda halk pazarlarındaki hareketliliğin düştüğünün altını çizen tecrübeli sebze yetiştiricisi “Dayanışma kartları vatandaşları süper marketlere yönlendirdi. Üstüne bir de kriz var. ENFİA ve vergi ödemelerinin olduğu döneme de denk gelince hareketlilik düşüyor” şeklinde konuşuyor.

Gençlerin bu işi daha kolay bırakıp üç aylık işler için yurtdışına gittiğini anlatan Mustafa Orhan “İnşallah ekonomik açıdan ülke düzelir. Yunanistan’da iş yokken göç ediyorlar. Ancak bu sıralar Avrupa’da da kalıcı iş yok. Maaşlar düşük, kiralar yüksek ve kurtarmıyor. Öyleyse çözüm ülkemizde kalmak. Ülke yeniden dirilsin ki biz de yeniden ayağa kalkabilelim” ifadelerini kullanıyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.