Batı Trakyalılar artık bedava geçemeyecek! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakyalılar artık bedava geçemeyecek!

otoban gişesi

2018 yılının sona ermesiyle birlikte Batı Trakyalıların Egnatia otobanı gişelerinden ücretsiz geçiş yapmalarını sağlayan kartların geçerliliği de son buluyor.

Egnatia Otobanı A.Ş. CEO’su Apostolos Antonoudis Dedeağaç’ta (Alexandroupoli) düzenlenen bir etkinlikte yaptığı konuşmada Ocak ayından itibaren Batı Trakya’nın Evros ilindeki Ardanio otoban gişesinin inşasının başlayacağını duyurdu. Çalışmaların Mart-Nisan aylarına doğru tamamlanmasını ve gişenin çalışmaya başlamasının beklendiğini sözlerine ekledi.

Öte yandan Batı Trakya’da ikamet eden vatandaşların Evros ile Rodop illeri arasında bulunan Mesti (Kösemescit) otoban gişesinden ücret ödemeden geçmelerini sağlayan kart uygulaması yıl sonunda sona erecek. Her ne kadar şimdiye dek bir açıklama yapılmasa da aynı durum Yassıköy (İasmos) otoban gişesi için de geçerli olacak. Şimdiki verilere göre bu uygulanma yenilenmeyecek. Bununla birlikte 2019 yılının ilk yarısında otobanda oransal ücretlendirme sistemine geçilecek.

Ücretsiz geçiş ise sadece işsiz ve engelli vatandaşları kapsayacak. Uygulamanın diğer toplum gruplarını da kapsaması için diyalog devam etse de, sonuçla ilgili şu anda net bir şey söylemek mümkün değil.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et