Dedeağaç’taki Rus Konsolosluğu yeniden açılıyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dedeağaç’taki Rus Konsolosluğu yeniden açılıyor

Dedeağaç’taki Rus Konsolosluğu yeniden açılıyor

Yunanistan Başbakanı Aleksis Tsipras’ın Moskova ziyareti sonrası Yunan-Rus ilişkilerinde yeni bir döneme giriliyor.

Kremlin’de 7 Aralık Cuma günü gerçekleşen Aleksis Tsipras – Vladimir Putin görüşmesinin son derece iyi bir havada geçtiği ve Rus diplomatların Yunanistan’dan sınır dışı edilmesiyle Yunan-Rus ilişkileri üzerinde oluşan kara bulutların böylece yavaş yavaş dağılmaya başladığı değerlendirmeleri yapılıyor.

“Yunanistan’ın kalkınmasına yönelik izlediği ilerici politikalar” nedeniyle Aleksis Tsipras’ı tebrik eden Rusya Devlet Başkanı Putin, Prespes anlaşmasıyla ilgili komplo teorilerini ise “saçmalık” olarak nitelendirerek “Biz en baştan daha Rus diplomatların sınır dışı edilmesine katılmadığımızı söyledik. Ancak komplo teorileri saçmalık ve mesnetsiz iddialardan ibarettir” şeklinde konuştu.

Aleksis Tsipras ise bir kez daha Dedeağaç’taki Rus Konsolosluğu’na değinirken, bu kurumun Yunan-Rus ilişkilerinin güçlendirilmesini sağlayacak bağlayıcı halka rolünü görebileceğini kaydetti. Tsipras “Rusya’nın Dedeağaç ve Nafplio’daki fahri konsolosluklarının yeniden açılması, iki ülke ilişkilerinin güçlenmesine katkı sağlayacaktır. Yunanistan, konumu itibarıyla jeopolitik önem ve değerini kaybedecek bir ülke değil. İstikrarsızlık döneminde bu tarihi öneme sahip ilişkilerin belirleyici rol oynayabileceğine ve Yunanistan’ın Rusya ile Arap ülkeleri arasında işbirliği köprüsü rolünü üstlenebileceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et