Zehir mi soluyoruz? Gümülcine’de hava kirliliği ölçülecek - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Zehir mi soluyoruz? Gümülcine’de hava kirliliği ölçülecek

Zehir mi soluyoruz? Gümülcine’de hava kirliliği ölçülecek

Doğu Makedonya-Trakya Eyalet Meclisi Gümülcine’de (Komotini) hava kirliliğinin ölçülmesi için gerekli teçhizatın alınmasına yönelik teklifin ESPA programına sunulmasını onayladı.

Bilindiği üzere son yıllarda giderek artan soba ve şömine kullanımı nedeniyle Yunanistan’ın birçok bölgesinde olduğu gibi Gümülcine’de de hava kirliliği söz konusu.

Doğu Makedonya-Trakya Eyaleti Çevre ve Altyapı Kalkınma Planlaması Müdürü Konstandinos Kaloudis “AB mevzuatları çerçevesindeki yasalara göre, çevre kirliliğinin kontrolünden sorumluyuz. Eski imkanlara sahibiz ve istediğimiz düzeyde ölçüm yapamıyoruz” dedi.

Bu bağlamda gerekli ölçümlerin yapılabilmesini sağlayacak teçhizatın alınmasıyla ilgili önerinin ESPA programına dahil edilmesi eyalet meclisi tarafından oybirliğiyle kabul edildi. Azınlıkça’nın aktardığına göre muhalefet kanadından Vasilis Trayforos ise “atmosfer kirliliği yok, bu paralar daha somut bir proje için kullanılsın” görüşünü dile getirirken, diğer muhalefet listeleri ise teklife destek verdi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et