Milletvekili İlhan Ahmet’ten Medresede Türkçe ve din dersini kaldıran SYRIZA’ya tepki: Türkçenin eğitim dili olarak kullanılmasına kısıtlama yapılması söz konusu olamaz! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Milletvekili İlhan Ahmet’ten Medresede Türkçe ve din dersini kaldıran SYRIZA’ya tepki: Türkçenin eğitim dili olarak kullanılmasına kısıtlama yapılması söz konusu olamaz!

ilhan ahmet 92893

Rodop Milletvekili İlhan Ahmet Batı Trakya’da SYRIZANEL hükümetinin Türkçeyi ve İslam derslerini kaldırmasına karşı çıktı. Milletvekili İlhan Ahmet Gümülcine Medrese-i Hayriye ortaokul lisesindeki Türkçenin eğitim dili olarak kullanılmasına kısıtlama yapılmasının söz konusu olamayacağını söyledi.

Hatırlanacağı üzere Türkçe ve İslam derslerinin kaldırılmasından önce bu yıl Ocak ayında Yunan Parlamentosu’nda yaptıığı konuşmada SYRIZA Milletvekili Mustafa Mustafa Ocak  “Şeriat tamamen kaldırılana kadar mücadeleye devam edeceğiz!” açıklamasını yapmıştı.

SYRIZANEL hükümetinin Gümülcine Medresesinde Türkçe ve İslam derlerini kaldıran kötü tutumunu Parlamentoya taşıyan KINAL Milletvekili İlhan Ahmet Medrese-i Hayriye okulunun anadilde eğitim ile meslekî din öğretimi taleplerini Eğitim Bakanı’nın dikkatine sundu ve encümen heyetinin taleplerini de parlamento genel kuruluna taşıdı.

SyrizAnel hükümetinin, Medrese-i Hayriye’deki ana dilde eğitim ile meslekî din öğretimini kısıtlayan düzenlemesine karşı çıkan okul encümenlerinin, bu kısıtlamalara son verilmesi ve Türkçe ile Yunanca müfredat arasındaki dengenin korunması istemiyle Milli Eğitim Bakanı Gavroglou’na yaptıkları başvuru, Milletvekili İlhan Ahmet tarafından meclis gündemine de getirildi.

İlhan Ahmet SYRIZA’nın Eğitim ve Dinişleri Bakanı Gavroglou’na, Medrese-i Hayriye encümen heyetinin ile okul aile birliğinin ortak iradesini yansıtan söz konusu taleplerin, Trakya’daki Azınlık okullarının statüsünü ve bu okullardaki eğitimin içeriğini şekillendiren uluslararası metinler ile Lozan Antlaşması’nın belirleyiciliğinin dikkatlerden kaçırılmadan değerlendirilmesi gerektiğini hatırlattı.
Anadilinde eğitim hakkına işaret eden milletvekili, yasaların açıkça tayin ettiği çerçevede diğer Azınlık okullarında olduğu gibi Medrese-i Hayriye’de de Türkçenin eğitim dili olarak kullanılmasına kısıtlama yapılmasının söz konusu olamayacağını belirtti.

Eğitim Bakanı’na sunduğu yazıda milletvekili, SyrizAnel tarafından Medrese-i Hayriye’de Türkçeye ilaveten, din ve ilahiyat derslerinin saatlerinin de büyük oranda azaltılıyor olmasının, okul encümenleri tarafından da vurgulandığı üzere, meslekî din öğretimi verilen bir okulda öğretim açısından nasıl büyük bir yetersizliğe yol açacağını dile getirdi.

İLGİLİ HABERLER

Mustafa Mustafa: Şeriat tamamen kaldırılana kadar mücadeleye devam edeceğiz!

Gümülcine Medresesi’nden Zeybek’e çok sert cevap: İptal edilmiş bir kararı varmış gibi göstermek bir vekile yakışmaz!

Gümülcine Hayriye Medresesi neden SYRIZA hükümetine karşı direniyor?

Hasan Molla: Din ve dil derslerimizin kaldırılmasını asla kabul etmiyoruz

Türkçeyi kaldıran SYRIZANEL’e protesto: Derslere girmediler!

 

 

 

 

 

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et