Kamil Sıcakemin’den sert tepki: Haftada bir ders Türkçe ve bir ders din dersiyle ne azınlık okulu olur ne de Medrese! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kamil Sıcakemin’den sert tepki: Haftada bir ders Türkçe ve bir ders din dersiyle ne azınlık okulu olur ne de Medrese!

Kamil Sicakemin 112

SYRIZA üyesi Kamil Sıcakemin SYRIZANEL hükümetinin Batı Trakya’da Türkçe ve İslam din derslerini kaldırmasına karşı çıkarak tepkisini gösterdi.

SYRIZA Partisi’nden Eğitim ve Dinişleri Bakanı yapılan Kostas Gavroğlu’na Batı Trakya’da İslam dini ve Türkçe aleyhine yaptıkları nedeniyle tepkiler artarak gelmeye devam ediyor.

Gümülcine ve İskeçe medreselerinde Türkçe ve İslam derslerini kaldıran SYRIZANEL hükümetine karşı Gümülcine Medresesi öğrencileri ve velileri boykot kararı almışlardı.

Okul binasını kapatan öğrencilere ve öğrenci velilerine destek veren SYRIZA üyesi Kamil Sıcakemin şu ifadeleri kullandı:

“Medrese-i Hayriye mezunu olarak , atamızdan kalan bu tarihi dini eğitim kurumumuzun öğrencileri ve encümen heyetinin boykot kararını destekliyorum.
Haftada bir ders Türkçe ve bir ders din dersi eğitimi veren bir okula ne azınlık okulu denebilir ne de Medrese..”

SYRIZA MİLLETVEKİLLERİ NE ZAMAN DUR DİYECEK?

SYRIZA hükümetinin Batı Trakya’da inanç ve insan hakları ihlallerine karşı bugüne kadar sessizliklerini koruyan SYRIZA azınlık milletvekilleri Mustafa Mustafa, Ayhan Karayusuf ve Hüseyin Zeybek İslam ve Türkçe aleyhine yapılan bu saygısız davranışa ne zaman “DUR” diyecekler?

Batı Trakya Fransız, Alman, Bulgar işgallerini yaşadı. Yunanistan krallık ve Cunta idaresini yaşadı. Ama din ve dil eğitiminde kısıtlama yaşamadı… Bugün 2018’de SYRIZANEL yönetiminde yaşıyor. Müslümanların tarihten miras medreselerinde hangi dersin okutulacağını, ne kadar okutulacağını Türkçeyi ve İslam derslerini kaldıran Hristiyan genel sekreter belirleyecek!.. Demokrasinin beşiği Yunanistanda!… Gözlerini ve kulaklarını parmaklarıyla kapatmaya çalışan SYRIZA azınlık milletvekillerine duyurulur: Hükümetinizin İslam din dersleri ve Türkçe aleyhindeki icraatlarıyla adınızı tarihe geçiyorsunuz.

İLGİLİ HABERLER

Türkçeyi kaldıran SYRIZANEL’e protesto: Derslere girmediler!

Mustafa Mustafa: Şeriat tamamen kaldırılana kadar mücadeleye devam edeceğiz!

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et