Gümülcine ve civar köylerde araştırma yapacaklar - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine ve civar köylerde araştırma yapacaklar

sokak köpekleri

Dimokritos Üniversitesi Hukuk Fakültesi Kriminoloji Bilimi Laboratuarı ile Gümülcine Belediyesi hayvan istismarı konusunu incelemeye hazırlanıyor.

Yapılacak bilimsel araştırma Gümülcine ve civar köylerdeki sorunun boyutunu belirlemeyi, vatandaşların “hayvan istismarının” tam olarak ne anlama geldiğiyle ilgili nasıl bir algıya sahip olduğunu ortaya çıkarmayı, insanların ve hayvan sahiplerinin hayvanlara karşı sorumluluklarıyla ilgili görüşlerini ve en sık görülen hayvan istismarı şekillerini tespit etmeye hedefliyor.

Bunun yanı sıra azınlıkça’nın aktardığına göre vatandaşların bu sorunla ne kadar ilgilendiği ve yetkili kurumlara şikayetçi olduğunun da inceleneceği araştırmanın hedeflerinden biri de belediyenin sorumluluğu altındaki sokak hayvanları sorununa çözüm bumak.

Bu sorun sadece Gümülcine Belediyesini ilgilendiren bir sorun olmadığı için, araştırma sonuçlarının Doğu Makedonya-Trakya Eyaleti’ndeki diğer belediyeler tarafından da değerlendirilmesi düşünülüyor.

Araştırma kapsamında, vatandaşlara yöneltilecek sorular dışında önceden hazırlanmış bilgilendirme amaçlı broşürler de dağıtılacak.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et