Batı Trakya’da kimler yerel seçimlerde aday oluyor? - 1 - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya’da kimler yerel seçimlerde aday oluyor? – 1

Batı Trakya’da kimler yerel seçimlerde aday oluyor? - 1

Batı Trakya’da yerel seçimlere artık sayılı aylar kala gerek belediyelerde gerekse de eyalet başkanlığı için adaylar ve listeler tek tek ortaya çıkmaya başladı.

2019 yılı Mayıs ayındaki mahalli seçimlerin oransal (nispi) sistemle yapılacak olması “küçük” listeleri de seçimlere katılmaya teşvik ediyor. Zira, seçimler sonrası oluşabilecek ittifaklarda yer alarak söz sahibi olabilirler.

Eyalet Başkanlığı

Doğu Makedonya-Trakya Eyalet Başkanlığı için ND destekli Hristos Metios ile SYRIZA destekli Kostas Katsimigas adaylıklarını ilk açıklayanlar arasında. Bu ikiliyle mücadele etmeye hazırlanan isimlerden biri ise yine sağdan Evros Ticaret Odası Başkanı Hristodoulos Topsidis. Onun da Metios gibi ND ile ilişkilerinin iyi olduğu biliniyor. Evros ilinden bir eyalet başkan adayı daha var: O da halihazırda Evros İlinden Sorumlu Eyalet Başkan Yardımcısı Dimitris Petroviç’ten başkası değil.

Son olarak, eski Kavala Belediye Başkanı Kostas Simitsis de KINAL destekli eyalet başkanlığı için mücadele edeceğini açıklamıştı.

İskeçe Belediyesi

İskeçe Belediyesinde de yine sağda bir aday yoğunluğu görünüyor. Yönetimdeki ND destekli Haralambos Dimarhopulos’un yanı sıra Tsepelis ile Kamaridis’in listesi belediye yönetimine talip. Dimitris Benis de seçime yeniden katılacağı yönündeki iddiaları yalanlamış değil. Papahronis’in listesi de yine sağ kesime hitap eden listelerden.

Karşı tarafta ise işler biraz daha net gibi görünüyor. Stavros Melissopulos listesini hazırlamış durumda ve bu ay içerisinde Tasos Tefronidis’in adaylıktan çekilmesi sonrası SYRIZA’nın da İskeçe Belediyesi için hamleleri bekleniyor.

Gümülcine Belediyesi

Gümülcine Belediyesinde gelecek seçimler bir önceki yerel seçimlerden çok farklı bir çekişmeye sahne olacak. Aday olmayacağını açıklayan Yorgos Petridis’in listesinin başına Yannis Garanis geçti. Bir önceki seçimlerde Petridis’in karşısında yer alan Felina Kazakou da yerini ve listesini Rodop Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Antonis Gravanis’e teslim ediyor.

Eleni Laftsi’nin de SYRIZA destekli seçime katılması beklenirken, eski belediye başkanlarından Tasos Vavatsiklis’in de sürpriz bir şekilde başkan adaylığını açıkladığı görüldü. Kostas Karayskos’un listesi “Spartakos”un da gelecek seçimlerde yeni belediye yönetimine talip olması bekleniyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.