İskeçe Balkan kolu bu kışı odunsuz geçirecek - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe Balkan kolu bu kışı odunsuz geçirecek

İskeçe Balkan kolu bu kışı odunsuz geçirecek

Kış kapıya dayandı dayanmasına ancak Batı Trakya’nın İskeçe (Xanthi) iline bağlı Mustafçova (Miki) Belediyesi sakinleri hâlâ hak ettikleri odunlara kavuşamadı.

İlgili Bakanlıktaki kısıtlı finansman nedeniyle bu yıl Orman Müdürlüğü’nün dağıtacağı odunlar konusunda yaşanan sıkıntı, Kasım ayının ortalarına ulaşmamamıza rağmen İskeçe’nin dağlık kolundaki vatandaşların hak ettikleri odunları bir türlü alamamasına yol açıyor.

Azınlıkça’nın yerel Empros gazetesinden aktardığına göre Orman Müdürlüğü bu yıl sadece 35 bin euro finansman sağlandığını ve bu paraya göre hak sahiplerine odun ayrıldığını söylüyor. Bu durum ise geçen yıl hane başına dağıtılan 5 veya 6 ton odunun, 4 tona düşürülmesine yol açtı.

Özellikle de Gökçepınar’da (Glafki) 180 hak sahibi olmasına rağmen, odunlar yetmediği için sadece 90 hak sahibine odun verilecek olması bölge sakinlerinin İskeçe Eyalet Başkan Yardımcılığı binası önünde toplanmasına ve Makedonya-Trakya’dan Sorumlu İçişleri Bakanı Katerina Notopulu ile görüşme talep etmesine yol açmıştı.

Görüşme gerçekleşti ve Notopulu sorunu ilgili bakan yardımcısı Famellos’a aktaracağı sözünü verdi.

Ancak İskeçe Orman Müdürlüğü Başkanı Milos ise yerel Empros gazetesine yaptığı açıklamada “Artık çok geç, şimdi para verilse bile bu dönemde odun kesimi yapılamaz” diyor.

Görülen o ki İskeçe’nin dağlık kolundaki vatandaşları zorlu bir kış bekliyor. Havalar soğuk seyrederse, çok sayıda vatandaş odun yardımını alamadan zorlu bir kış geçirmek zorunda kalacak.

İLGİLİ HABER

Mustafçova’da halk indirimli odun konusunda dertli

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.