Hayvan sahipleri denetlenecek - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Hayvan sahipleri denetlenecek

Hayvan sahipleri denetlenecek

Batı Trakya’da Dedeağaç (Alexandroupoli) Belediyesi evinde köpek veya kedi besleyen hayvan sahiplerini denetlemeye hazırlanıyor.

Belediye zabıtalarından sorumlu belediye meclis üyesi Konstantinos Hatzianagnostou konuyla ilgili konuştu. Azınlıkça’nın aktardığına göre Hatzianagnostou yaptığı açıklamada “zabıtanın sahipli ev hayvanlarının elektronik çipi bulunup bulunmadığını, yaşam koşullarını, sağlık defterini, gezinti sırada dışkıları için gerekli özel poşetin olup olmadığını ve genel anlamda ilgili yasanın öngördüklerinin ne kadar uygulandığını denetleyeceğini” ifade etti.

Hedefin ceza kesmek olmadığını belirten Dedeağaç Belediye Meclis Üyesi “ancak bu kuralları anlamak ve uymak istemeyenlere de tabiî ki ceza kesilecek. Denetimler habersiz yapılacak” dedi.

Denetimlerin ana hedefi ise sokak hayvanlarının sayısının artmasını önlemek. Zira sokak hayvanlarının sayısının, bilinçsiz hayvan sahiplerinin evde besledikleri hayvanları kısırlaştırmamamsı veya bir süre sonra sokağa salıvermesi sonrası artmasına yol açtığı biliniyor. Çipi bulunmayan hayvanların sahibini bulmak da böylece zor oluyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et