Reuters: Mülteci çocuklar Atina’nın seks köle pazarlarında mahsur - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Reuters: Mülteci çocuklar Atina’nın seks köle pazarlarında mahsur

goz gocmen a 1

Atina’da çoğunluğu erkek olmak üzere onlarca mülteci çocuk şok edici bir istismar girdabı içinde.

Reuters haber ajansının “Faros” (Deniz Feneri) sivil toplum örgütü yetkilileriyle yaptığı röportaj, refakatçisiz Yunanistan’a gelen sığınmacı çocukların yoğun istismar tehlikesi yaşadığını ortaya koydu.

2014 yılında Faros’u kuran Dan Biswas konuyla ilgili açıklamalarında “18 yaşını doldurmamış çocuklarla karşılaşıyoruz. Bunlar istismara açık ve cinsel hizmetler satan çocuklar. Kaderlerine terk edilmişler” diyor.

Ahval’in haberine göre Londra’da düzenlenen bir etkinlikte konuşan Biswas’ın “Bizim için olayın asıl şok edici tarafı ise para karşılığında seks satan erkek çocukların daha sonra kendilerinin de para karşılığında seks satın alması oldu” sözleri ise oldukça çarpıcı.

2018 yılı ekim ayında kamuoyuyla paylaşılan verilere göre çoğunluğu Suriye, Afganistan ve Pakistan’dan erkek çocuğu olmak üzere Yunanistan’da 3 bin 640 refakatçisiz göçmen-mülteci çocuk bulunuyor.

Atina’ya gelen bu mülteci çocukların bir taraftan cinsel istismara maruz kaldıklarını ancak akabinde kendilerinin de kadınlarla para karşılığında ilişkiye girdiklerini ifade eden Faros”un kurucusu, “Bizim ekibimiz bu soruna eğitim aracılığıyla çözüm bulmaya çalışıyor. Bu çocukların güvenliğiyle ilgili çalışmalar yapıyoruz. Diğer taraftan ise bu çocukların kadınlara karşı tutumunu değiştirmeye çalışıyoruz. Çünkü bunların geldiği kültürel ortamların birçoğunda kadınlar erkeklerden daha değersiz görülüyor. Biz de onlara cinsiyet eşitliğini ve kadınlara saygıyı anlatıyoruz” ifadelerini kullandı.

UNICEF’e göre çok sayıda çocuk Avrupa’ya kimlik tespiti yapılmadan ve iltica başvurusu yapmadan geçmiş durumda. Bu çocuklar hiçbir şekilde resmi kayıtlarda da yok. Bu durum özellikle insan tacirleri ve yerli sakinler karşısında bu çocukları cinsel istismara açık bırakıyor.

Sadece geçen yıl Yunanistan, İtalya ve Bulgaristan’a 33 bin mülteci çocuk ulaştı. Bunlardan yaklaşık 20 bini ya yalnız başına Avrupa’ya geçti ya da seyahat esnasında yalnız kaldı.

Çoğu kez bu çocuklar insan tacirleri tarafından tecavüze uğruyor, zorla çalıştırılıyor, dayak yiyor ve hatta bazı durumlarda öldürülüyorlar. [Ahval]

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et