Gümülcine Müftülüğünde kaçak işçi denetimi - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Müftülüğünde kaçak işçi denetimi

Gümülcine Müftülüğünde kaçak işçi denetimi

İş Teftiş Kurulu müfettişlerinin Gümülcine Müftülüğü’ne giderek denetim gerçekleştirdiği ortaya çıktı.

Kaçak işçi çalıştırma ve işçi hakları konusunda Gümülcine Müftülüğü’nde denetim yapan müfettişlerin, azınlıkça’nın yerel Hronos gazetesinden aktardığına göre, Gümülcine müftü naibi Cihat Halil ile görevden uzaklaştırmak istediği resmî müftülük personeli arasındaki tartışma nedeniyle Gümülcine Müftülüğü’ne gittiği kaydedildi.

Ağustos ayında SYRIZA hükümetinin müftüleri görevinden alarak naipliğe atadığı Cihat Halil’in “sigortalı müftülük çalışanlarından müftülükteki görevlerini bırakmalarını ve ayrılmalarını” istediği ve “görevlerine devam ettirmelerini gerektirecek hiçbir neden olmadığını” savunduğu belirtildi. Müftülük çalışanları ise “Müftü Naibi’nin imzaladığı görev devir-teslim töreni protokolünde personelin isim ve kadrolarının açıkça yazıldığını, kendilerinin hiçbir müftünün kişisel çalışanları olmadıkları ve görevlerinin müftünün görev süresiyle bağlantılı olmadığını” savunuyor.

Hukuki yollara başvurduğu öğrenilen Gümülcine Müftülüğü resmî çalışanları, Naip Cihat Halil’in kendilerinin müftülükteki hizmetlerine son vermesini istemesi durumunda Yunan Devletinin yasalarının öngördüğü yasal sürece başvurabileceğini ifade ediyorlar. Bu sürecin de Müftü Naibi tarafından imzalanacak yazılı ve gerekçeli işten çıkarma kararı olacağını hatırlatıyorlar.

Yunanistan’daki mevzuata göre Gümülcine Müftülüğü devlet dairesi konumunda ve bu dairenin denetiminden Yunanistan Eğitim, Araştırma ve Dinişleri Bakanlığı mesul. Gümülcine Müftüsü veya Müftü Naibi ise Müftülüğün şefi konumunda ancak her tür personel alımı sadece kamuya yasal personel alımı sürecine göre ve Dinişleri Bakanlığı’nın veya başka yetkili bakanın onayıyla yapılabilir.

Gümülcine Müftülüğü’nde bir yanda yeni atanan naip diğer yanda müftülük çalışanları olmak üzere taraflar arasında çalışma düzeniyle ilgili görüş ayrılığı ve farklı tezler bulunuyor. Kesin olan tek şey ise müftülükte gergin ve olumsuz bir hava hakim ve bu durum da müftülük kurumunun işleyişine yansıyor.

Gümülcine Müftülüğünü ziyaret eden iş kurulu müfettişlerinin ise teftiş sırasında müftülükte bulunan şahıslarla ilgili denetimlerde bulunduğu öğrenildi. Görünen o ki, yıllardır Gümülcine Müftülüğü’nde çalışan personel yeni atanan naibin zorla işten uzaklaştırmalarına direnmeye devam edecek ve bu iş muhtemelen adliyede son bulacak

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et