Çöken Narlıköy köprüsü için savcı ifadeye çağırdı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Çöken Narlıköy köprüsü için savcı ifadeye çağırdı

Çöken Narlıköy köprüsü için savcı ifadeye çağırdı

2017 yılının Eylül ayında çöken Narlıköy (Polianthos) ile Yassıköy (İasmos) arasındaki Kuruçay (Kompsatos) köprüsünün çökme sebebi hâlâ bulunmuş değil.

Yıkılan köprünün yeniden yapımı ile ilgili süreç kaplumbağa hızıyla ilerliyor desek abartmış olmayız.

Bugün için sadece çöken köprü için proje hazırlanması amacıyla ihale açılmış durumda. İyimser olanlar, köprünün baştan sona yeniden yapılmasına ihtiyaç olmayacağını düşünüyor. Fakat bu, süreç ilerlediğinde belli olacak. Kesin olan tek şey ise sürecin oldukça ağır ilerlediği.

Azınlıkça’nın yerel Hronos gazetesinden aktardığına göre ise Savcılığın da köprünün çöküşünden kimlerin sorumlu olduğunu belirlemek üzere başlattığı soruşturma devam ediyor. Bütün yetkililer ifade vermek üzere Savcılığa davet edildi ancak soruşturmanın sonucu açıklanmayacak. Öte yandan sonuca göre gelecekte kovuşturmalar başlayabilir.

Yassıköy Belediyesi sakinlerini endişelendiren bir diğer köprü ise demiryolunun geçtiği ve çöken köprünün yanında bulunan köprü. “Biri dayanamamışsa diğeri neden dayansın” sorusunu soran bölge sakinleri, trenin geçtiği demiryolu köprüsünün de çökeceğinden endişe duyuyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et