Kozdereli Niyazi: Eğer gözün çokta değilse, azla da başarabiliyorsun - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kozdereli Niyazi: Eğer gözün çokta değilse, azla da başarabiliyorsun

Kozdereli Niyazi: Eğer gözün çokta değilse, azla da başarabiliyorsun

Son günlerde ona Gümülcine’de (Komotini) üzümlerini satarken rastlayabilirsiniz.

Rodop ilinin dağlık köylerinden Kozdere (Drania) sakini Ramadan Niyazi, tütünden farklı bir şeye yatırım yapmayı seçenlerden ve hiç de pişman değil.

“Bu yıl, geçen yıllara kıyasla çok zor bir yıldı, ancak Allah’a şükür başardık” diyen Ramadan Niyazi, ERT Komotini radyosundan Maria Nikolaou’ya yaptığı açıklamada “Toprak bize herşeyi veriyor üzüm, karpuz, kavun, domates, hatta arıcılıkla uğraştığım için bal ve pekmez de üretiyorum” ifadelerini kullandı.

Hayatın kendisine çok ve ahlaklı bir şekilde çalışmayı öğrettiğini kaydeden Batı Trakyalı tarım üreticisi “Eğer gözün çokta değilse, azla da başarabiliyorsun. Biz memleketimizi seviyoruz ve o yüzden de burada kalmaya devam ediyoruz. Bölgeyi, köyümüzü seviyoruz. Buradan doğduk, burada büyüdük. Köyü seviyoruz” diyor.

Herkesi Rodop ilinin dağlık bölgelerini ziyaret etmeye davet eden Ramadan Niyazi, Kozdere’de başka üzüm üreticilerinin de olduğunu ancak son yıllarda cesaretlerinin kırıldığını ifade ediyor. “Bu çok iyi bir üzüm cinsi (Crimson), ancak çok iş istiyor. Herkes dikkatli olamıyor” sözleriyle yıl boyunca ürettiği meyvesini gururla gösteriyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et