Meyve ve sebze suyu içerken bunlara dikkat edin - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Meyve ve sebze suyu içerken bunlara dikkat edin

Meyve ve sebze suyu içerken bunlara dikkat edin

Taze meyve ve sebze sularının besleyici maddeler ile dolu olduğu bir gerçek. Zira suyu sıkılan meyve ve sebzeler liflerinden ayrıldığında konsantre bir tat ile beraber daha yoğun bir şekilde bitkisel antioksidanların ve minerallerin kaynağına dönüşüyor.

Ayrıca yiyecekleri blender’dan geçirerek karıştırdığında ya da suyunu sıktığında, gerçekten de her şeyi sindirim sisteminde daha da kolaylaştırırsın, bu da yemeklerin midenden daha hızlı boşalmasını sağlar.

Meyve ve sebzelerin suyunu sıkmak ne kadar sağlıklı?

Meyve ya da sebzeleriblender‘dan geçirme veya onların suyunu çıkarma, yiyeceklerin önceden öğütülmesine yardımcı olur, böylece vücudunun sindirim sırasında çok fazla çalışması gerekmez. Bu, nefes almaya, hareket etmeye vekaslarının kasılmasına adayabileceğin değerli enerjiyi geri kazandırır.Hücre duvarı parçalanır ve besin değerleri hızlıca salınır (özellikle dekıvırcık lahanagibi yeşilliklerde ya dapancarvehavuçgibi koyu renkli kök sebzelerde).

Bu stratejileri kullanırken, temelde dişlerinle yapabileceğinden çok daha ayrıntılı bir şekilde yemeğini “çiğniyorsun”. Normalde sana sindirim sorunu verebilecek birkaç havuç ya da büyük bir ıspanak salatası gibi çoğu yiyeceği de blender’dan geçtiğinde ya da suyu sıkıldığında rahatlıkla tüketebilirsin.

En iy i blende r ya da sıkma verimliliği için ufak blenderlarla uğraşma . Yüksek hızlı, kaliteli bir blende r ve meyve sebze sıkacağı kullanmanı öneririz.

Antrenman öncesi içmen için tarifler

vırcık lahana smoothie’si ile karıştırılmış 20-30 gprotein tozuve 118-177 ml Hindistan cevizi sütü

Havuç-kişniş-zencefil-limon suyu ve sıkma işlemi sonrası eklenen biraz zeytinyağı ve deniz tuzu.

Kaynak: bundlehaber

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.