Yunanistan’da çocukları gürültü yaptı diye 500 evro ceza! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da çocukları gürültü yaptı diye 500 evro ceza!

Yunanistan’da çocukları gürültü yaptı diye 500 evro ceza!

Yunanistan’da çocuklarının çok gürültü yaptığı suçlamasıyla komşusuyla mahkemelik olan iki çocuk annesi kadın, artık çocuklar her gürültü yaptığında komşusuna 500 euro ceza ödeyecek.

Alpha televizyon kanalına konuşan Despina Ondatzi “Para cezası dışında komşum, benim ve kızlarımın gürültüleri yüzünden manevi tazminat davası da açtı ve 60 bin euro istiyor” diyor.

Komşusunun yapacak başka bir işi olmadığı için kendisini hedef seçtiğini savunan kadın Azınlıkça’nın aktardığına göre “Uyarılarla başlayan olay mahkemeye kadar ulaştı. Hiç unutmam, polislerin eve dördüncü gelişinde 2,5 yaşındaki kızım ayağıma yapışarak ‘anne ben bu evde bir daha oyun oynamak istemiyorum’ diye ağlıyordu” ifadelerini kullandı.

Yunanistan’da çocukları gürültü yaptı diye 500 evro ceza!

Despina Ondatzi, alt komşusunun kendilerini Yunanistan’da gürültü yapmanın kanunen yasak olduğu öğle saatlerinde “evi çocuk parkına dönüştürmek, sürekli yere cisim atmak, ev eşyalarının yerini değiştirmekle” suçladığını ifade ederken “Bu olay diğer kızımı da etkiledi. İlkokul ikinci sınıfa giden kızım ders yapmak istemiyordu. Geceleri korkuyordu. Komşum bununla da kalmayıp eşimi arayarak ‘eşin gürültü yapıyor, evine giren çıkan var’ diye psikolojik baskı yaptı. Bunun üzerine eşimle de kavga ettik” şeklinde konuştu.

Komşusunun davayı yalancı şahitle kazandığını anlatan kadın, bugün için bundan yaklaşık 4 yıl önce büyük uğraşlarla aldığı evini satıp daha küçük bir eve taşınmak zorunda kalmış. Şimdi kendisi de dava açarak, hakkındaki kararın geri çekilmesini talep ederek 60 bin euro tazminat ödemekten kurtulmayı hedefliyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.