Evros’ta facia: 5 göçmen hayatını kaybetti, 2’si kayıp - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Evros’ta facia: 5 göçmen hayatını kaybetti, 2’si kayıp

Evros Nehri

Yunanistan ile Türkiye sınırındaki Evros (Meriç) nehrinde yeni bir bot faciası daha yaşandı. Suriyeli beş göçmen öldü, ikisi ise kayıp.

Yunanistan’a yasa dışı yollardan geçmek isteyen Suriye uyruklu 10 göçmen, insan kaçakçısı iki Türkiyeli ile anlaştı. Edirne’nin Enez ilçesi Sultaniçe beldesine gitti. Göçmenleri taşıyan bot kıyıdan 50-60 metre açıldıktan sonra kötü hava şartları nedeniyle alabora oldu. Artı Gerçek’te yer alan habere göre iki Türkiye ile üç Suriyeli yüzerek kıyıya çıkmayı başardı ancak yedi kişi kayboldu.

İddiaya göre, insan kaçakçıları faciayı yetkililere bildirmeden İstanbul’a kaçtı. Ancak İstanbul’a giden Suriyeliler, tekrar geri döndü, jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’na durumu aktardı. Bunun üzerine Sahil Güvenlik Komutanlığı ve jandarma ekipleri deniz ve sahil şeridinde bugün arama çalışması yaptı.

Aramada, sahile vuran beş Suriyelinin cansız bedeni bulundu. Denizde kaybolan iki Suriyeliyi arama kurtarma çalışmaları ise devam ediyor. Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, hava muhalefeti nedeniyle arama kurtarma çalışmalarını zaman zaman ara vererek sürdürüyor.

Jandarma ekipleri, insan taciri oldukları değerlendirilen, yüzerek kıyıya çıktıktan sonra kaçan iki Türkiyeliyi yakalamak için çalışma başlattı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.