Bulgaristan’dan ucuza alıp Yunanistan’da pahalıya ‘kakalıyorlar’ - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Bulgaristan’dan ucuza alıp Yunanistan’da pahalıya ‘kakalıyorlar’

Bulgaristan’dan ucuza alıp Yunanistan’da pahalıya ‘kakalıyorlar’

İkinci el araba ithalatı yapan bazı “uyanık” tüccarlar, Bulgaristan’dan birkaç yüz euro karşılığında temin ettikleri araçları Yunanistan’da binlerce euro’dan satıyor.

Yunanistan’ın meşhur otomobil sitelerinden newsauto.gr sitesinin aktardığı habere göre kalitesi meçhul araçlar 300 ile 2.100 euro arası değişen fiyatlardan Bulgaristan’dan satın alınıyor.

Hatta bu araçların birçoğunun Avrupa Birliği ülkeleri dışından Bulgaristan’a getirildiği ve orada düşük gümrük vergileri yüzünden “Avrupa malına” dönüştürüldüğü kaydediliyor. Vergisi Bulgaristan’da ödediği için Yunanistan’a getirilirken ise sadece sınıflandırma vergisi ödeniyor.

Uyanık araç ithalatçılarının, bahse konu araçların  kilometrelerini gösteren göstergeleri de 200-300 binlerden 60-80 binlere çekmeyi ihmal etmedikleri belirtiliyor. Böylece Bulgaristan’dan 300 euro’ya satın aldıkları eski, kalitesi meçhul ve yüz binlerce kilometre yapmış bir otomobil, azınlıkça’nın aktardığına göre az kilometre yapmış, yeni bir ikinci el araba gibi Yunanistan’daki konudan habersiz alıcılara “kakalanıyor”.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et