Batı Trakya’da boykot eylemleri yayılıyor: Gökçeler köyü de Yunanca kitap istiyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya’da boykot eylemleri yayılıyor: Gökçeler köyü de Yunanca kitap istiyor

gokceler 0ecb4e

Daha çok “Frangudaki Programı” olarak bilinen Müslüman Çocukların Eğitimi Programı’nın Batı Trakya’daki azınlık çocukları için hazırladığı Yunanca ders kitaplarına karşı boykot eylemleri İskeçe’de yayılarak devam ediyor.

Yunan devlet okullarında okutulan Yunanca kitaplarla çocuklarına eğitim yapılmasını isteyen İskeçe Merkez Azınlık İlkokulu ve Kireççiler köyü azınlık ilkokulu velilerinden sonra şimdi de Gökçeler azınlık ilkokulu velileri aynı talebi dile getirerek boykot eylemi başlattılar.

Gökçeler azınlık ilkokulu encümen heyeti 23 Eylül Pazar günü yaptıkları toplantı sonucunda devlet okullarında okutulan Yunanca kitapları ile eğitim yapılana kadar eylem kararı aldı.

Boykot eylemi başlatan Gökçeler azınlık ilkokulu encümen heyeti ve aile birliğinin açıklaması şöyle:

“Azınlık okullarında okutulan Yunanca ders kitapları ile ilgili gelişmeler üzerine, Pazar günü 23 Eylül 2018’de okulumuzda (Gökçeler Azınlık İlkokulu) düzenlenen toplantıda oybirliği ile eylem kararı alındı. Pazartesi gününden itibaren çocuklarımızın derslere girmemesine karar aldık. İskeçe Merkez Azınlık İlkokulu ve Kireççiler Azınlık İlkokulu’nda başlatılan mücadeleyi desteklemek için, çocuklarımızın geleceği için, Batı Trakya’da bulunan bütün azınlık okullarımızın aynı kararı almalarını bekliyoruz.”

İLGİLİ HABERLER

Boykot eylemine İskeçe Kireççiler Azınlık İlkokulu velileri de katıldı

Eylem başlatanlar adına Baltacı: ‘Frangudaki kitaplarını istemiyoruz’

 

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et