Satıköylüler başları kopartılan yavru köpeklerle ilgilerinin olmadığını söyledi - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Satıköylüler başları kopartılan yavru köpeklerle ilgilerinin olmadığını söyledi

Satıköylüler başları kopartılan yavru köpeklerle ilgilerinin olmadığını söyledi

Satıköylüler 7 köpek yavrusunun başlarının koparılması olayıyla hiçbir bağlarının bulunmadığını söylüyorlar.

Geçtiğimiz günlerde hunharca başları kopartılan 7 köpek yavrusunun anayolda bulunan ve Satıköy’e (Lampro) 500 metre uzaklıktaki eski Satıköy otobüs durağında bulunması, bir anda gözlerin Kozlukebir (Arriana) Belediyesi’ne bağlı bu küçük köye çevrilmesine yol açmıştı.

Olay sonrası Azınlıkça’yı da arayan köyden birçok kişi, bu insanlık dışı olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirip, bu katliamı köylerinden birinin yapmış olabileceğine inanmadıklarını ifade etmişti.

ERT Komotini devlet radyosundan gazeteci Maria Nikolaou’ya da demeç veren Satıköylüler “Bunu köyümüzden birinin yapmış olması imkânsız” diyor. Satıköylü Salih Ercan “Bu yol anayol ve Sirkeli ile Kozlukebir’i birbirine bağlıyor. Oradan birçok kişi geçiyor. Satıköylüler ise Gümülcine’ye gitmek için başka yol kullanıyorlar. Etrafınıza bir bakın ve ne kadar çok kedi, köpek olduğunu göreceksiniz. Biz bu hayvanları besliyoruz, rahatsız etmiyoruz” diyor.

 “Bunu bir insan nasıl yapmış olabilir?” diye düşüncelerini paylaşan Sami Salih ise “Bu yaşanan çok kötü bir şey, insanın aklı almıyor. Bunu yapan köyümüzden değildir. Satıköy olduğunun söylenmesi yanlıştı. Köpek yavruları eski otobüs durağında bulundu. Sokak hayvanlarının bize zararı yok, bizi koruyorlar. Yabancı biri geldiğinde havlıyorlar. Köyümüzde daha önce böyle bir şey yaşanmadı” diyor.

Bir başka Satıköylü Şerif Nazmi ise bu yaşananın kendilerini üzdüğünü ve bunun yapanın tutuklanarak yargı önüne çıkartılıp cezalandırılmasını istiyor.

Küçük yaştan beri hayvancılıkla uğraşan Hüseyin Fikri de üzüntüsünü gizleyemeyenler arasında yer alıyor. Azınlıkça’nın aktardığına göre “Bu yaşanan çok kötü bir şeydi” diyor ve ekliyor:

“Daha önce benzer bir olay yaşanmamıştı. Köpek yavruları köy dışında bir noktada bulundu. Bu olayla köylümüzün bir bağının olması imkânsız. Bunu kim yapmış olursa olsun çok büyük ayıp. Ben hayvan besicisiyim ve çok üzüldüm”.

İLGİLİ HABER

Eski Satıköy durağında dehşet: Yavru köpeklerin başını kopardılar!

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et