Batı Trakya’dan 9 ayda 12 bin mülteci geçti - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya’dan 9 ayda 12 bin mülteci geçti

Batı Trakya’dan 9 ayda 12 bin mülteci geçti

Meriç nehri üzeriden Yunanistan’a giriş yapan göçmen ve mültecilerin sayısı bu yılın ilk dokuz ayında 12 bine ulaştı.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Sözcü Yardımcısı Yunanistan’daki kaçak göç meselesinin ulaştığı boyutu “Kaçak göçmenlerin beşte birinden fazlası Avrupa’ya karadan geliyor. En meşhur güzergah ise Türkiye üzerinden Yunanistan’a geçmek. 2018 yılının başlarından bu yana resmi rakamlara göre 12.166 göçmen ulaştı. Geçmiş yıllarda olduğu gibi göçmenlerin yarısından fazlası Suriyeli, Iraklı ve Afgan” ifadeleriyle yorumladı.

BM’nin resmi verilerine göre 2017 yılında Meriç üzerinden Yunanistan’a 5.500 göçmen ve mülteci geçiş yaparken, 2018 yılının sadece ilk 9 ayında bu rakam 12 bini aşmış durumda.

BM’nin verileri kara üzerinden Yunanistan’a geçiş yapan göçmen ve mültecilerin sayısında artış olduğunu ortaya koyarken, aynı dönemde ise denizdeki devriyelerin artması sonucunda deniz yoluyla ulaşanlarda düşüş yaşandığı görülüyor.

Resmi rakamlara göre 2018 yılının ilk 9 aylık periyodunda Avrupa’ya kara üzerinden ulaşan kaçak göçmen sayısı 18 bin. Bu da geçen yıla kıyasla, rakamın 7 katına çıktığını gösteriyor.

Kaynak

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.