Dimetoka Hastanesi’nde neler oluyor? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dimetoka Hastanesi’nde neler oluyor?

Dimetoka Hastanesi’nde neler oluyor?

Batı Trakya’da Evros iline bağlı Dimetoka (Didimotiho) Devlet Hastanesi’nde ciddi sıkıntılar yaşanıyor.

Hastanenin idari olarak Dedeağaç (Alexandroupoli) Üniversite Hastanesi’ne bağlı olması beraberinde idari meselelerde bazı sorunlara da yol açıyor.

Dimetoka Hastane Müdür Yardımcılığı görevini şu anda gayrı resmi olarak Kostas Vafiadis sürdürüyor. Zira Stefanos Karakolias Şubat ayında istifa etmiş olsa da henüz yerine atanmış biri yok.

Vafiadis Dimetoka Hastanesiyle ilgili olarak “İki hastane arasındaki bu saçma sapan bağlantı yüzünden elimiz kolumuz bağlı. Dedeağaç Hastanesinin Müdürü 15 günde bir gelip talimatları imzalıyor” diyor.

Bu gidişle Dimetoka Hastanesinin “doktorsuz kalabileceğine” dikkat çeken Vafiadis “Şu anda 3 yardımcı doktor var. Bir kardiyolog, bir çocuk doktoru ve bir radyolog. Bunların sözleşmeleri yıl sonunda sona eriyor. Bütün bölümlerimiz 2 doktorla kalacak. Ayrıca hastanemizin tek Nöroloji uzmanı da emekliye ayrılıyor” diyor.

Dedeağaç Hastanesi Müdürü Dimitris Adamidis ise Azınlıkça’nın aktardığına göre Dimetoka Hastanesinde görev yapacak yeni müdür yardımcısının atanabilmesi için önce Karakolias’ın istifasının Yunanistan Sağlık Bakanı tarafından kabul edilmesi gerektiğini ve henüz kabul edilmediğini söylüyor.

Görev için yapılan başvuru süresinin tamamlandığını ve şu anda yeni müdür yardımcısını seçme aşamasında bulunduklarını da sözlerine ekliyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.