Bulacaklar mı? İskeçe Koyunköy’de altın arıyorlar! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Bulacaklar mı? İskeçe Koyunköy’de altın arıyorlar!

Bulacaklar mı? İskeçe Koyunköy’de altın arıyorlar!

İskeçe’ye (Xanthi) bağlı Koyunköy’de (Kimmeria) altın madeni rezervleriyle ilgili çalışma başlatıldı.

Madencilik Profesörü İoannis Paspaliaris’in 83’üncü Uluslararası Selanik Fuarı çerçevesinde düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada “Kuzey Yunanistan topraklarında 18 milyar euro değerinde altın, çinko ve kurşun bulunduğu” yönündeki açıklamaları Batı Trakya’da bu konuyla ilgili yapılan araştırmaları hatırlattı.

Profesör, bu altınların madencilik şirketleri tarafından değerlendirilmesi ve uluslararası piyasadan da istifade edilmesi gerektiğini öne sürdü.

Yunanistan’ın kuzeyinde bulunan Halkidiki ve Rodop ilinin Şapçı (Sapes) bölgelerinde altın rezervlerinin olduğu biliniyor. Azınlıkça’nın aktardığına göre daha önce yapılan araştırmalar İskeçe’nin Ilıca (Thermes) bölgesinde de altın olduğunu ortaya koymuştu. Ancak bu altın rezervlerinin çok derinde olması, yapılan çalışmaların da rafa kaldırılmasına yol açmıştı.

İskeçe Jeoloji ve Madencilik Araştırma Enstitüsü (IGME) ise 2018 yılı Mayıs ayında altın, gümüş, bakır gibi madenlerin bulunması için çalışma başlattı. Azınlıkça’nın yerel Empros gazetesinden aktardığına göre Haziran ayında ara verilen çalışmalar Ekimde kaldığı yerden devam edecek. ESPA tarafından finanse edilen ve 2020 yılına kadar devam edecek olan araştırmalar İskeçe’nin Koyunköy bölgesinde yapılıyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et