Gümülcine’de küçücük çocuğa zorla dilencilik yaptırdılar - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine’de küçücük çocuğa zorla dilencilik yaptırdılar

Gümülcine’de küçücük çocuğa zorla dilencilik yaptırdılar

Gümülcine’de (Komotini) geçtiğimiz günlerde gece yarısından sonra şehrin merkezinde tek başına bulunan 9 yaşındaki çocuğun hikayesi ortaya çıktı.

Dilencilik yapan çocuğun, annesinin hayat arkadaşının talep ettiği parayı toplayamadığı için saldırıya uğrayacağından korkarak eve dönmek istemediği belirtildi. Bahse konu şahsın hiçbir resmi evrakta çocuğun yasal babası olarak görünmediği kaydedildi.

Azınlıkça’nın aktardığına göre 9 yaşındaki çocuğun, dilencilikten çok para toplamadığı günlerde soba demiriyle dövüldüğü belirtildi. Küçük çocuk defalarca annesinden ve hayat arkadaşından  kendisini okula göndermelerini istese de, bu talebi her defasında karşılıksız kaldı.

Çarşamba akşamı yaşanan olay sonrası ise 9 yaşındaki çocuğun 30 yaşındaki annesi ile 25 yaşındaki hayat arkadaşı gözaltına alınmışlardı.

İskeçe’nin Drosero mahallesinden olan bahse konu ailenin 9 çocuğunun olduğu ve bir şehirden diğer şehre taşındıkları öğrenildi. Daha önce 2010 yılında İskeçe’de yetkili makamlar tarafından çocukların yetiştiği ortamın uygun olmadığına dair raporlar hazırlandığı ve anne hakkında mahkeme kararları olduğu belirtildi. 30 yaşındaki annenin, hayat arkadaşıyla birlikte geçmişte de polisle başının belada olduğu ifade edildi.

2015 yılında aynı kadının bu kez 11 yaşındaki kızını bir büfenin yanında terk ettiği ve toplamda hakkında mahkemeler tarafından üç mahkumiyet kararı bulunduğu öğrenildi.

Rodop Savcılığı, ailenin diğer çocuklarının da bulunup bu uygunsuz ortamdan uzaklaştırılması için çalışma başlattı. Tek başına Gümülcine’nin göbeğinde gece yarısı bulunan 9 yaşındaki çocuğun yanı sıra ailenin 5 yaşındaki bir çocuğu daha aileden alındı. Ancak diğer çocukları ise ailenin akrabalarının ve dostlarının evlerine sakladığı tahmin ediliyor.

İLGİLİ HABER

9 yaşındaki çocuğu geceleyin Gümülcine merkezde tek başına bıraktılar

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et