En çok vergi arttıran ülke Yunanistan oldu - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

En çok vergi arttıran ülke Yunanistan oldu

En çok vergi arttıran ülke Yunanistan oldu

Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü’nün (OECD) “2018 Vergi Politikaları Reformları” raporunda birçok ülkede vergilerde düşüş eğilimi görülürken, aynı tablo Yunanistan için geçerli değil.

Raporda Arjantin, Fransa, Letonya ve ABD gibi ülkelerde vergilerle ilgili önemli değişikliklere gidildiği kaydedilirken, yapılan değişikliklerle birlikte OECD ülkelerinde 2000 yılında %32,5 olan şirketlere yönelik vergi ortalamasının 2018 yılında %23,9’a gerilediği ifade ediliyor.

Yunanistan ise, rapora göre, 2015-2016 yılları arası en yüksek vergi artışının (3 puan) yaşandığı ülke oldu. 2007-2016 yılları arasında ülkedeki vergilerin gayrisafi yurtiçi hasılanın %7,4 oranında artış kaydettiği belirtiliyor. Yunanistan’ın aksine vergilerde en büyük indirim ise İrlanda’da (%30,4’ten %23’e) yaşandı.

Gayrimenkul vergilerindeki artışlarda da Yunanistan’ın listenin üst sıralarında yer aldığı görülürken, Azınlıkça’nın aktardığına göre 2000-2016 yılları arasında gayrimenkullere uygulanan vergilerde en büyük artışı kaydeden ülkeler sıralamasında Britanya, Fransa, Lüksemburg, Belçika ve Kanada’nın ardından Yunanistan 6’ncı sırada yer aldı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et