‘Bu Yassıköy halkına yönelik bir cinayettir’ - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

‘Bu Yassıköy halkına yönelik bir cinayettir’

‘Bu Yassıköy halkına yönelik bir cinayettir’

Narlıköy (Polianthos) ile Yassıköy’ü (İasmos) birleştiren Kuruçay (Kompsatos) Köprüsünün yıkılmasının üzerinden neredeyse bir yıl geçmesine rağmen, köprünün tamiri veya yeniden yapımı konusunda bir arpa boyu yol alınabilmiş değil.

Konuyla ilgili olarak ERT Komotini radyosuna konuşan eski Yassıköy Belediye Başkanı Kiryakos Amoutzas “Eğer köprü için ciddi olarak konuşmamız gerekirse, şu ana kadar alınmış kararlara bakmamız gerekir” diyor.

Amoutzas bir kararının yetkili Bakanlık ve Savcılıktan alacağı raporla ilgili olduğunu fakat bunun gerçekleşmediğini dile getirdi ve “bir diğer karar ise Yassıköy Belediyesi, Doğu Makedonya-Trakya Eyalet Başkanlığı ve Trakya Mühendisle Odası arasında imzalanan sözleşmeyle ilgiliydi. Bu da köprüyle ilgili proje hazırlanma ihalesini doğrudan Trakya Mühendisler Odasına vermek olduğu gerekçesiyle reddedildi” dedi. Azınlıkça’nın aktardığına göre Amucas açıklamasını şöyle sürdürdü:

‘Bu Yassıköy halkına yönelik bir cinayettir’

“Tüm bu yaşananlar Yassıköy halkına ve tarımcılıra karşı oynanan bir oyundur. Bir ay içerisinde çiftçiler pamuklarını taşımaya başlayacaklar, traktörlerin Egnatia otobanına çıkabilmeleri mümkün mü? Diğer köprüden geçemeyecekler çünkü araçlar için 3,5 ton sınırı var. Dereye girecekler, çocuklar da okula gitmek için dereye mi girecekler?”

Gecikmeden ve sorunun çözülmemesinden dem vuran tecrübeli siyasetçi “Bu Yassıköy halkına yönelik bir cinayettir. Başta Belediye Başkanı olmak üzere, hatta muhalefet de, adalet uykusunda uyuyorlar. Onlara binlerce kez dedim ki ‘eğer baskı kurmazsak, bir şey olmayacak’. Üzülerek söylüyorum ki hiç kimse dönüp bu konuya bakmıyor. Seçim öncesi belki bazıları duygulanabilir çünkü bölge halkına konuşma yapmak için gelmeleri gerekecek. Yassıköy’e gelirlerse de hiç iyi bir hava bulmayacaklar” şeklinde konuştu.

Kendisinin yolları kapatmayı önerdiğini belirten Amoutzas “Milletvekilleri ile birlikte Bakanlığa gidilmesini, bölgede olağanüstü hal ilan edilmesini önerdim. Hep birlikte baskı yaparsak bir şeyler olabilir. Eğer konuyu böyle bırakırsak, onlar için öncelik başka konularda olacaktır” dedi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.